Once you go black, you never wanna go back.Imorn ska jag försöka hinna med att lägga in några bilder från helgens utgång, men nu väntar sängen.. Så skönt att ha den andra bloggen och skriva av sig på. Känner att det var rätt beslut att börja skriva på en annan om dom mer privata sakerna.

Cruisy day.

Här var det inte livat, även fast besökräknaren alltid pekar uppåt.. Har haft en sådan himla cruisy måndag på jobbet! Fick till och med en extra lång, betald, lunchrast hemma i vårt hus med en powernap idag. Ja man tackar! Slängde oss i poolen när vi kom hem och nu har vi precis lagat chicken thai green curry.


Gonna let it rock, let it roll.

Klassisk rock, när den är som bäst. Den här låten kördes på repeat igår på förfesten, efterfesten och under hela morgonen. Blev åtminstone jag väldigt glad över. En återfunnen gammal goding som jag nästan hade glömt bort. Förbaskat fin och värd att lyssna på om ni inte gjort det.
A freak like me just needs infinity!

Med dom orden på repeat från högtalarna, med fönstrena nervevade och med sju andra vänner inklämda i en bil under en fantastisk stjärnhimmel var vi på väg till the pier. Hade en förbaskat lyckad kväll (dansade tills fötterna svullnade, drack alkoläsk tills tungan blev grön och lärde känna nya människor tills telefonboken blev överfull.. yeh u know the deal). Tog sedan den fullsmockade bilen hem (ben drack inte) och åkte hem till Jills hus där alla hade efterfest. Spelade dart, drack whisky och nattbadade tills alla stupade i säng hemma hos Jill. Vaknade upp i en främmande säng brevid Josefin. Solen sken och efter en sjukt fet/fett aussiebrekkie som Matt fixade och med musik på terrassen med alla människor så var morgonen efter nästan ännu bättre. Idag mår man dock som man förtjänar, men det var det värt. 500 jäkla gånger om. Jag tror jag är en aning kär i livet här i ph.
 Igår.


Nu fuckar internet, har inte fungerat bra dom två senaste veckorna. Så fruktansvärt irriterande (!) Så nu stänger jag igen den här tekniska skiten, tackar gud för att jag aldrig någonsin, evaaah, behöver jobba med elektronik, tackar för en hemskt fin vecka i mitt liv och drar täcket över huvudet. Go'nite.

Runawaydream

på instagram. Precis skaffat. Fråga mig inte varför, behöver inte mer beroendeframkallande saker direkt..Annars då? Precis kommit hem från jobbet. En minut efter att jobbpasset hade avslutats frågade chefen mig och jag ville ha en vodkacruiser eller öl? What? Skämtar han eller, kände jag lite då. Nej tydligen var så icke fallet. Alla kavlade upp jobbarskjortorna och började häva öl på arbetsplatsen. Bilresan hem med arbetskollegorna var minst sagt.. spännande. Så nyss faktiskt hemkommen från jobbet. Nu skall jag sova dock. 19.34 en fredag...... Men jag skyller på att man faktiskt blir fruktansvärt trött utav det här jobbet och all frisk luft. Sedan är vi dessutom en liten skara trogna män/kvinnor som skrivit upp oss på att jobba imorgon också! Halvdag (skall dock understrykas), för sedan ska vi tagga inför utgången. Nä nu väntar kingsizebeden med min trogna följeslagare, arbetskollega samt roomie Josefin.. catch ya later folks!


Bikers.

Just saying. Man skulle ju vilja vara brunett för ett år, eller två. Megan Fox (t.h) är förövrigt en utav dom snyggaste människorna som vandrar på denna planet enligt mig.


Turtles.

När vi var på roadtrip och utgick från Cairns så var vårt första lunchstopp vid en mysig liten insjö. Hade picknick på en gräsmatta precis invid vattnet och åt morötter med dip till lunch. Sedan fick mikaela för sig att bada tills hon såg att hela vattnet kryllade utav.. sköldpaddor! Blev inget dopp för henne, snopet värre!

Om det är lätt att få jobb i Australien?

Svår fråga helt klart! Allt är relativt. Ungefär som att svara på frågan om det är lätt att få jobb i sverige.. Allt beror på vad ni söker för jobb/vart i Australien ni söker/hur mycket ni kan tänka er att gå ned i lön etc.

Här i Port Hedland kryllar det av jobb och med väldigt välbetalda jobb dessutom. Men det är väl för att det inte är lika populärt att bo här och för att det inte är några turister här. PH är the real Australia. Så hemskt är det dock inte, hehe. Finns två shoppingmalls med lite kläder och med smink och sådant. Maccas (aussieslang för mc donalds), caféer, barer, resturanger, en klubb, några sandstränder, några public swimmingpools och havet att bada i. Gokartbana, paintball, ridskola, massa olika sportklubbar, gym, marknader och massa sådant att göra på fritiden också!

Men på dom mer populära platserna/turistmålen längst med östkusten är det något svårare!
Josefin och några andra bekanta försökte hitta jobb i Cairns.. Skulle tippa på att det tar en månad kanske innan man får ett heltidsjobb där. Om inte längre? En bekant hade sökt jobb konsant i två-tre veckor på massa olika ställen i Cairns och hade bara fått ett deltidsjobb med väldigt dåligt lön under denna tid.

Några andra bekanta var så desperata efter jobb när dom befann sig på östkusten att dom tillsut började kolla på betalda fruktplockarjobb. Något som dom absolut inte då heller ville ha. Men det tog dom cirkus två månader innan dom ens fick det. Jag och syrran sökte jobb i två månader innan vi fick något jobb... Mellan december-mitten på februari. 

Om ni vill ha jobb på dom mer populära platerna längst med östkusten skulle jag rekommendera er att komma hit senast oktober och söka jobb. Alltså för exempelvis Byron Bay, Surfers Paradise etc. I december är det bra mycket svårare och i princip omöjligt att få ett bra jobb på vissa utav dessa platser. Eller om ni vill jobba i Cairns att i sådana fall komma i mars och söka. Då högsäsongen sätter igång någon månad efter det.

Ett tips är att kolla upp när högsäsongen sätter igång på den platsen just du vill jobba på. När du sedan vet när högsäsongen börjar så ska du satsa på att komma två månader innan den sätter igång så borde det vara lugnt!

Jobb för gratis boende och mat/wwofa är det gott om! Men då jobbar man som sagt inte för någon lön utan för upplevelsen! Du kan jobba på hästfarm, jobba på båtar, plocka olika frukter, vara delfinvolontär, jobba på zoo med känguru/koalor, jobba på vingårdar, jobba som nannys på olika farmer osv. i all oändlighet. 

Några bra sidor att leta efter jobb på, och som är mina favoriter som jag har använt mig utav är  www.gumtree.com.au och på www.seek.com.au och på http://www.helpx.net/findhosts.asp?network=2

Är ni specialister/har efraenheter inom något ämne.. exempelvis byggare/målare.. ja inte vet jag? hehe. Så tror jag definitivt att det finns mycket jobb! Känns som att dom bygger ut hela Australien för tillfället så.. Vad jag har förstått finns det väldigt mycket jobb att få inom sjukvården och för erfarna kockar tror jag också!

Några jobb/platser där jag vill (eller snarare borde/ska) jobba på här i OZ innan jag åker hem:

Delfinvolontär
Jobba på en sailing/divingboat i Airlie Beach/Whitsundays/Cairns
Jobba i Byron Bay med något inom hospitality.
Jobba på en hästfarm i outback Australia


Nästa gång jag ger er något tips ska jag gå in på hur man går tillväga tiden innan/första tiden här i Australien! Allt med visas, taxfile numbers, tax-back, bankkonton, mobil och internet osv.

Om det är något annat ni undrar över så hojta till!Och kom ihåg: om du bara vill, och är tillräckligt envis så går alla dina realistiska drömmar att förverkliga! 

"If you have an excuse, chuck it over your shoulder and move on. Always try to make a WAY rather than an EXCUSE. Finding a WAY will take you places, finding an EXCUSE will keep you where you are."


Anzac day.

Nej hörni kära läsare. Har bestämt mig för att denna blogg ska bli mer opersonlig. Kommer skriva mindre om mitt liv här, men fortfarande absolut fortsätta skriva om sådan här också! Bara i färre inlägg och mindre detaljerat. Och kanske ge mer tips och sådant. På denna blogg vill jag fokusera mer på kläder, musik, outfits, inspobilder, bilder på mig etc. Vill ärligt talat inte skriva ut allt om mitt liv på denna blogg heller. Har inte gjort det hittills, men känner alltid att jag måste tänka på vad jag skriver när jag skriver här. Speciellt nu när läsarantalet har ökat och när jag inte vet vilka ni är.

Sedan kommer jag ha en till blogg som kommer vara mer som en dagbok. Fast en dagbok som mina närmsta och familj kan läsa. Allt jag tänker på, pysslar med om dagarna, bilder från jobbet, reseberättelser och hittan och dittan. Men inget ytligt. Känner inte att min mamma/pappa/mormor osv. är så intresserade av mina outfits, vad jag lyssnar på för musik och tycker att det är så kul att titta på ansiktsbilder på mig. Kommer lägga upp bilder om vad jag gör om dagarna, berätta vilka personer jag bor med, vilka jag jobbar med, vad jag saknar hemifrån osv.

Så, vill ni läsa min personliga blogg får ni skriva till mig på facebook alternativt mejla mig!Anzac day idag så därför är alla är lediga från jobbet idag. Josefin erbjöd sig nyss att laga lunch till oss, lyx! Så har en grönsaksomelett som väntar nu. Sedan borde jag dra ut och lägga mig i solen för att förbättra brännan som nu är ungefär lika med noll. Tveksam om det kommer hända dock... Bilden är tagen i Cairns när jag fortfarande hade lite färg kvar.


Chillaxin'


More answers.

Hur går det med träningen?

Taggade ju som tusan till att få börja träna igen precis innan vi åkte till Port Hedland. Skrev upp träningsschema som vi skulle börja med och allting. Men efter vår första arbetsdag insåg jag och Josefin att det definitivt skulle räcka med att äta nyttigt och bara få den träningen som vi fick på jobbet. Våra kroppar var helt mörbultade efter bara en dag!

Har räknat ut att vi får runt 4 intensiva träningstimmar per dag på jobbet. Föreställ er själva hur kroppen mår om ni skulle ut och klippa gräsmattor/bära runt på tunga saker som man knappt orkar lyfta upp själv/böja sig upp och ned tjugo gånger på en minut osv. i fyra timmar. Har aldrig sett så mycket svett i hela mitt liv! Vi dricker runt 5 liter vatten om dagen, kissar bara en gång under åtta timmar, så skulle tippa på att vi svettas ut 1-2 liter per dag? Bild på ryggsvett. Känsliga läsare varnas, haha. Efter varje trädgård ser kläderna ut som att man har gått in och ut ur en dusch. Man har svett på ställen där man inte ens trodde att man kunde svettas. Axelsvett, lårsvett, under-tutten svett, magsvett, vadsvett, haha helt sjukt.

Min kropp har varit konstant mörbultad både på jobbet och hemma på fritiden sedan första dagen. Vet knappt hur det känns att inte ha mjölksyra till och från och träningsvärk 24/7 just nu. Sedan går vi även på en kost just nu som är speciellt uträknad. Kan visa er i ett annat inlägg om det :) Men om några veckor när kroppen har blivit jäkligt fit och man har byggt lite muskler kommer vi nog köra igång med lite träning även på fritiden. Tills vidare får våra dagliga simturer i poolen och vår nyttiga mathållning räcka. Har redan tappat rejält i vikt på bara en vecka. Så bara fortsätta i samma takt nu så kommer förhoppningsvis både jag och Josefin få våra drömkroppar!

 
Antal kalorier (på ett ungefär) man bränner på en halvtimme:
Trädgårdsarbete 250 kcal
Promenad : 150 kcal
Jogging: 300 kcal


Imorgon svarar jag på frågan: Är det lätt att få jobb i Australien?


Inspobild: (otippat nog) miley cyrus

Clouds where are u?

Ännu en stekhet dag i PH... Nu är det dock lunch, så mer än halva arbetsdagen har gått. Dom två första timmarna på dagen blev det ändå inte mycket gjort. Har "städdag" på yarden på måndagar... Så satt i bilen påväg till tippen och lyssnade på musik mest, sweet. Nä, over and out for now, and back to work!


Sunday evening in the pool.

Såhär fint kan man ha det på en söndagskväll. Kom nyss in från poolen efter ett kvällsdopp med Josefin. Nu ska jag förbereda allt inför imorgon och sedan väntar sängen. Fick nyss en stor klump i magen när jag insåg att jag kommer missa årets sweden rock, och den svenska midsommaren. men what can you do? Tyvärr går det icke att dela på sig. Jag får superladda till år 2013 istället! Ska dock försöka prata med chefen om några veckor och se om jag kanske kan komma hem redan i augusti i en månad och sedan åka tillbaka och jobba här i PH igen. Vore så jäkla guld värt att lyckas fånga en månad utav svenska sommaren! Håll tummarna, annars kommer jag hem en månad i oktober! Men kan inte lova något, så vi får vänta och se helt enkelt.. Hade fina männskor!Jag i vår pool nyss. Pissljummet vatten. Säkert runt 26 grader i poolen, men skönt vare!

1,2,3,4.Juni 2011

En timme senare såg jag Bon jovi live för första gången. Det var en väääldigt bra dag i mitt liv.


it's the little things that make a big difference.
Jag och min älskade mamma.. som jag saknar väldigt mycket!


Beach blonde hair.

Alla ni som önskar att ni vore brunare... Gör inte det! Blek och vit hy är fint! Jag önskar nästan att jag kunde få tillbaka den där vita färgen igen. Jag antar att man alltid vill ha det man inte kan få! Rött läppstift ser dessutom för taaaskigt ut till solbränd hud. I alla fall på mig. Har bara använt det en gång sedan jag kom till australien för snart fem månader sedan..
Har sedan länge tillbaka lovat några utav er som skrivit på kommentarsfälten att ge er några utav mina hårtips. Eller hårtips och hårtips, är ju inte direkt någon hårexpert. Tänker bara berätta för er vad jag gör. Så here we go:

- Försöker tvätta mitt hår så sällan som möjligt så tvättar det endast två-tre gånger per vecka.
- Avslutar alltid en hårtvätt med att skölja håret under iskallt vatten i en minut.
- Använder så lite schampoo som jag bara kan. 
- Flätar alltid håret i en snefläta innan jag går och lägger mig. Eh ja, om jag inte vart ute och partat då.
- Tio-femton minuter innan jag hoppar in i duschen trycker jag alltid in en handfull med balsam i det torra håret.
- Försöker (tråkigt nog) färga håret/utväxten så lite som möjligt. Om jag färgar så köper jag enbart färg och inte blekningsmedel.
- Badar jag i havet eller i någon pool försöker jag alltid sätta upp håret i en lilla my-knut på skallen. Sola frivilligt längre än en halvtimme gör jag nästan aldrig. Annars hade jag väl gjort det då också.
- Har aldrig någonsin plattat mitt hår och locktång försöker jag använda/använder jag väldigt sällan. 1 gång var 3:e månad? Knappt de. 
- Har endast fönat mitt hår en gång i mitt liv. Gör nog aldrig om det. Lufttork finns det något som heter har jag hört, hehe.
- Tuppera håret försöker jag att inte heller göra. Och en hårspray har jag inte ägt på fem månader. Som den backpackern jag är. Är annars tråkigt nog en sådan där skadar-ozonlagret-med-min-årliga-förbrukning-av-hårspray person.  
- Kammar aldrig håret heller för den delen. Reder ut tovor med fingrarna!
- Jag går aldrig till frisören längre efter ett traumatiskt frisörbesök år 2005. Dom mördade nästan hela håret! Seriöst. Så sedan dess tar jag kökssaxen själv och toppar håret. Funkar alldeles utmärkt och är gratis!

Och så ja, självfallet: rök inte, stressa inte, sup inte och ät bra mat! Superlätt? Eller hur, hehe!?

Köp hem torrschampoo om ni inte har't förresten!


Om du vågade göra någonting annat med ditt hår vad skulle det i sådana fall vara? Exempelvis frisyr, färg och så vidare?

Hade definitivt färgat hela håret brun-svart. Ungefär som denna snygga kvinna. Har velat göra det sedan urminnes tider. Får se, en dag kanske jag kommer med brun/svart hår! Ett tag var jag sugen på att skaffa sidecut också.. men inte längre.


Japp, de var det de. Hoppas ni fick lite hjälp på traven med erat hår nu!

Livskvalité....

... är en kall strongbow en lördagseftermiddag i solen efter jobbet.


Work hard, play hard.


En död Josefin, med ännu mer döda weeds i handen.

Lördag idag och vi jobbar bara halvdag. Alla kroppens muskler värker efter sex dagars jobb, men ikväll är de parteeeey!!!

My job.

En del som frågat om mitt jobb, både läsare, mina vänner samt familj så nu tänkte jag berätta väldigt ingående om jobbet.
Titel:

Gardener/Landscaper så på svenska alltså trädgårdmästare/landskapsarkitekt(?)

Hur jag fick detta jobb:

Några månader innan jag åkte till Australien så följde jag en svensk blogg vars ägare befann sig i Australien. Har läst hennes blogg i ett år nu. Och denna tjej befann sig alltså här i PH från december tills i förrgår. Så innan jag kom upp till Cairns så hade hon börjat skriva på hennes blogg om att hon skulle åka tillbaka till Sverige och sluta på jobbet. Så slängde iväg ett mejl och frågade om det fanns någon ledig tjänst. Och det fanns det. Till och med två lediga tjänster... Och på den vägen är det.. Ibland är det bra att läsa bloggar!

Och eftersom min syster skulle åka hem en vecka senare bestämde jag mig då också för att försöka hitta någon som ville följa med mig och jobba, och det är alltså så jag har hittat Josefin. Min nya resekamrat!


Allmän info om jobbet:

Jobbar alltså för BHP, världens tredje största företag (!). Detta företag har bl a hand om alla gruvor här i PH. Och alla människor som jobbar i gruvorna här i PH får gratis boende/anordnat boende med billigare hyra. Och BHP har då alltså anställt vårat landscapingföretag (vill inte skriva ut namnet helt) så att vi ska ha hand om BHPs anställdas hus trädgårdar. Komplicerat att förklara kort, hehe. Men så vi fixar alltså alla gruvanställda människors trädgårdar!

Arbetssysslor vi gör just nu/hur en dag går till:

Blir hämtade av jobbet utanför vår dörr i en större bil. Alltid samma människor. Jill kör och jag, Josefin, Dane och Matt blir sedan upphämtade. 6.30 blir vi upphämtade i SH där vi bor. Åker sedan 20 minuter till jobbet, till våran yard i PH. 7.00 börjar vi. Är cirka 15 anställda. Och man delar upp sig i tre team. Alltid samma team, om inte någon är sjuk eller om någon ny anställd börjar etc. Alla tre team gör olika saker. Beroende på kön, ålder och erfarenhet. Är ju i typ nybörjargruppen nu kan man väl kalla det för. Så jag är tillsammans med Josefin och med två aussietjejer Jill och Emma i våran egen ålder. Emma har bara jobbat två veckor längre än oss och Jill har bara jobbat en månad längre än oss. Därför får vi också de enklare jobben nu. Alltså trädgårdsarbetet och maintenance dom mer erfarna får mer landscapingarbeten.

Sedan får vi alltså en bil. En större bil med ett flak. På flaket lassar vi sedan på allt som vi fyra tjejer behöver under dagen. Whipper snipper, weed-spray, lawn mower, blower, raker osv. Ni får googla om ni inte förstår orden. Kan knappt själv översätta dom till svenska, kan bara dom engelska orden på dom för det mesta. Sedan kopplar vi på ett släp på vår bil också. På yarden får vi sedan en lista varje morgon utav vår chef på kanske 15-30 olika adresser vars trädgårdar som vi ska göra under dagen.


whipper-snipper (kantgräsklippare)

Sedan drar vi. Jag, Josefin, Jill och Emma med musiken på högsta volym och så kör vi bara runt till så många olika trädgårdar vi bara kan. Och på alla trädgårdar behöver vi göra olika saker. Hinner olika många varje dag. Hann 10 stycken idag, igår hann vi 21, och i förrgår 7 osv. Allt handlar om hur mycket det är att göra på varje trädgård, hur snabba vi är, och om det gick fort att hitta till huset, hehe. Roligast är att komma till en riktigt djungelträdgård och bara få röja allt, blir sådan himla skillnad! Kan ta före och efter kort någon gång!

Ibland kan man sitta en kvart-halvtimme i bilen mellan varje hus och bara chilla och lyssna på musik för att det är så långa avstånd mellan somliga trädgårdar som man ska göra. Eller för att man virrar bort sig bland alla gator.. Så himla skönt med så mycket eget ansvar. Får liksom bara en lista på allt vi ska göra under dagen och sedan är det inget mer med det. Bara köra på i vår egen takt! Har en smoko (rast på aussiespråket haha) runt nio på en kvart. En halvtimmes lunch, och slutar 15.30. Så klockan 15.00 åker vi tillbaka till yarden, lassar av allt och får sedan skjuts hem av Jill.  Så vi fyra tjejer har det riktigt roligt om dagarna! Så sjukt bra träning också. Höll på att dö i förrgår av all träningsvärk. Hade både träningsvärk och mjölksyra i både magen, armarna, låren, vaderna, händerna och fötterna! Kommer ha superfit och stark kropp snart alltså! Dessutom får vi ta småpauser hela tiden. Vätskepauser, skuggpauser och allt möjligt. Cheferna påminner oss om att göra det också. Så samtidigt som man verkligen jobbar och sliter ibland så blir det mycket chilltid i bilen och chill i övrigt så man hinner återhämta sig! Älskar att ha ett jobb där man får vara utomhus också!

Exempel på hur det kan gå till när vi kommer till en trädgård:

Alla vi fyra tjejer turas om med uppgifterna på dom olika trädgårdarna.

Vi fyra kliver ut ur bilen tillsammans och går en rundgång och ser vad som måste göras i trädgården. Emma börjar klippa buskar och palmer, jag tar fram whipper-snippern och börja köra med den. Josefin tar fram mowern och Jill börjar kolla på vattensystemet som trädgådarna har. När alla är klara med vad dom gör kan man växla och/eller göra andra sysslor i trädgården. Jag kan börja plocka weed, Josefin kan börja blowa och så kanske Jill och Emma bara tar det lugnt då. Osv. Vi gör ju som vi själva vill. Har ju ingen boss eller någonting som säger hur, vad och när vi ska göra allt.
Som ni märker trivs jag himla bra med jobbet!! Att man dessutom har en timlön som är rätt.. overklig. Gör det hela bara ännu bättre! När vi jobbat någon/några månader kommer vi få lära oss mer om landscaping också och få lära oss mer avancerade saker förmodligen! Ser fram emot det!

Får lön varannan vecka. Jobbar måndag till fredag 7.00-15.30. Och så får vi välja om vi vill jobba lördagar. Jag och Josefin kommer nog köra på lördagar också så länge vi känner fört! Extracash! Sedan kan dom ju skriva på vårt andra-års visum här också! Wohoo!


Något mer ni undrar över angående jobbet? :)


/ XOXO TrädgårdsmästarN


Just finished work!It's friday and we've just finished work! Had a really good and effective day at work as well! Saturday tomorrow, so we're going out with our workmates! And noooow I'm gonna throw myself in our pool. Just thums up for everything right now!!! It's hard not to be high on life here!

Hardworking girls


Jill, Emma och Josefin nyss... Next garden now, whoop whoop!

Fet.


One year ago.För ett år sedan vaknade jag upp på en soffa efter en efterfest tillsammans med Marcus, vi drog och köpte dagen efter käk på illen. För ett år sedan var jag med mina fyra bästa tjejkompisar och drack ölspel och drog på en livespelning på strand. För ett år sedan festade jag i tanto och hamnade tillslut i en van som körde runt hela stockholm och spelade kiss på repeat. För ett år sedan bodde jag hemma, jobbade mer än heltid och älskade det.
 För ett år sedan hade jag bara 3mm utröjning och min silvriga hårfärg var påväg ur.

 Big difference! Men kan inte säga vilken april som var bäst... Dom har liksom vart lika bra fast på olika sett. Ligger och lyssnar på Rammstein och känner mig sentimental.

Nej, hurrni har fet bloggtorka. Kanske därför jag skriver om gamla tider. Who knows? Ge mig lite tips på vad jag ska skriva om! Vad vill ni veta/läsa om? Go natt!

Mornin folks!

Nu sitter vi på vår uppfart och väntar på att bli upphämtade från jobbet! Lyx att få skjuts till och från jobbet varje dag, kommer man bli bortskämd med. Är alltid en kollega som behåller arbetsbilen efter jobbet och sedan hämtar upp fyra pers.. Bilden är tagen precis utanför vårt hus, vet inte om ni kan se det, men vi har en stor park 100 meter från vårt hus. Nej, nu kallar jobbet!


Live your life with arms wide open.

Känner ni igen den här mannen... eller eh menar kvinnan? Visst är man snygg på jobbet? Elleeer inte. Brillorna är att to die för. Snaaaabba brillor, dog av garv när jag satte på mig dom första gången. Men egentligen bryr jag mig inte så mycket för jag älskar ta mig tusan det här jobbet! Så himla kul! Hade kunnat göra detta jobb även om jag hade fått gått runt med en chipmunk dräckt typ. Har jobbat i tre dagar nu och jag bara längtar tills väckarklockan ringer i morgonbitti och jag får åka till jobbet imorgon igen!Hahah, snabba brillorna........

Ledsen för dålig uppdatering förresten. Har haft dataproblem. Batteriet till datan dog igår, så fick köpa ett helt nytt för 80 dollar idag, alltså nästan 500 kronor. Kul. Och ikväll har internet inte fungerat. Har vart så frustrerad så nästan slitit av mig håret. Kommer inte ha något hår kvar snart...

Trodde förresten inte man kunde dricka såhär mycket vatten och svettas såhär mycket på en och samma dag. Det är helt sjukt! Dricker cirka 5-6 liter (!) vatten om dagen, alltså en hel esky (svenskt ord?) full med vatten och arbetskläderna kan man nästan vrida ur av svett efter arbetsdagen. Har aldrig haft problem tidigare med svett i ansiktet eller svett överhuvudtaget. Men det är så pass mycket nu att det svider i ögonen pga allt salt i svettet som rinner ned i ögonen. Fräscht va? Tur att man inte är ensam om det här. Alla vi fyra tjejer i vårt team svettas lika mycket. Fräscha klubben. Idag såg vi första molnet på fyra dagar här, vi jublade! Föreställ er att dra på er dessa kläder ovan, gå ut i en öken och köra ett intensivt träningspass. Där har ni anledningen till varför vi svettas så mycket. Minst 34 grader har vi nog här i PH just nu om dagarna, känns som riktig ökenvärme. Hann med 21 trädgårdar idag vilket är sjukt bra, igår hann vi nämligen bara med 9 stycken. Dessutom hade vi en trädgård som var rena rama djugeln idag. Fick plöja oss in bland palmerna för att ens kunna börja arbeta med den! Nej nu ska jag sova, vill vara pigg och utvilad på jobbet imorgon. Något mer ni vill veta om jobbet/ph, så hojta till! Ha de!

I'm alive!

Hej människor, ville mest komma in och säga att i'm alive! Kom hit till PH igår kväll, blev upphämtade av vår landlord Mark på flygplatsen. Fick varmt välkomnande och blev visade runt. Kom till huset, stor stor pool, eget fint rum med en blodröd fondvägg (så snyggt!), som vi redan har inrett fint med dreamcatchers och träningsinspobilder och gud vet allt. Bor tillsammans med tre andra, så vi är fem pers som delar på ett stort envåningshus. Fräscht, stort och ingenting att klaga på!

Bossen frågade igår kväll om vi ville börja redan dagen efter, alltså idag, med jobbet. Och det ville vi! Så har precis haft vår första arbetsdag! Blev upphämtade 06.30 av två arbetskamrater i vår egen ålder, fick träffa chefen som gick igenom massa safetygrejer med oss, fick åka till en affär och köpa helt nya munderingar! Haha fy tusan, ni ska se hur vi se ut! Slänger upp en bild på våra arbetskläder sedan. Snabba brillor och allting, haha! Sedan fick vi börja jobba, gillar helt klart arbetssysslorna! Detta är något som jag kommer trivas med att göra ett bra tag framöver!


magnetic island

Har precis tagit ett kvällsdopp i poolen nu och suttit ute och pratat med våra roomies ute på terrassen. Men nu måste vi slagga, kommer gå upp 05.30 sex dagar i veckan nu! Så måste därför lägga oss vid 20.30 för att få 9h sömn. Lovar att lägga upp bilder och sånt på huset och allt inom loppet av några dagar. Om inte batteriet på datan börjar krångla, har inte fungerat alls visssa dagar! Håll tummarna Godnatt!

This is my year!Taggad tjej? Ska bli så jäkla fitt! Börjar med en löprunda ikväll i mitt nya hem PH! Nu ska vi boarda planet så catch ya later! Ps. Väldigt många tatuerade snygga män i kön till ph, bådar gott! ds.

Hello perth!Sitter och väntar i Perth på nästa flyg. Har redan tagit två flyg och flygit i sex timmar.. Dygnade så har dock sovit som en stock dessa två flygningar. Somnat innan vi lyft och vaknat när vi landat. Så mitt flygtips för att överleva långa flygningar? - dygna! Hehe. Nu ska jag fördriva tiden med att skriva på mitt fyra månaders träningschema! Fit kropp here we go go go

Bloggpaus?

Naaaj hörni, om man kanske skulle sluta blogga?! Känner inte att behovet är så stort längre. Sedan känns det inte som att intresset är så stort från er sida heller? Om det är det kan jag fortsätta, men jag tänker inte lägga ned massvis med tid på något som inte uppskattas. Kommer nog i alla fall dra ned på det i PH i och med att jag kommer jobba åtta timmar per dag och dessutom vill ägna tid åt träningen i två timmar och ägna tid åt annat dom resterande två timmarna. Sedan är det liksom sovdags. Så njae. Funderar på att bara köra updates en gång per vecka eller ngt liknande. Fast samtidigt är jag en person som vill köra all in om jag väl kör. Inget för halvdant.


Så hojta till nu om ni vill att jag ska fortsätta blogga. Annars får ni några månaders paus från mitt tjöööt nu!Bild från roadtripen, står precis vid ett jättestort vattenfall, men det ser man ju nästan inte, ser bara ut som en flod. damn it


Får se hur jag känner fört i PH, men blir nog bara uppdatering på söndagarna eller något sådant. Okej, märker ni att jag har beslutsångest? hehe. Så slutspekulerat för ikväll, får fundera på't! Ska se vad ni tycker, så om ni vill ha kvar den borde ni nog skriva det.

Om fyra timmar, alltså tre på natten här i oz så drar vi till Cairns flygplats! Mot PH och västkusten! Bara en 13,5 timmars lång flygning först, pjuh. Wish us luck!!!!!!!!!! Jag och Josefin är astaggade! Vårt helt nya liv börjar imorn - woooho!

A sweaty night in brisbane


Pay the bill.
Tjuvar internet från ett backpackerställe med gratis internet. Finns inget bättre än att sitta på youtube i flera timmar och bara lyssna på grym musik. Minns inte ens senast? Helt tragiskt. Nu är jag helnöjd. Gjorde lite viktiga ärenden imorse men annars har jag bara suttit här hela dagen, lyssnat på musik och käkat apelsiner. Nu ska jag Josefin ut och käka middag för 5 $. Är så jäkla sugen på att gå ut. Dra på mig mina kängor, sminka mig med svart sotning, rött läppstift och bara köra all in. Ska man förgifta sin arma kropp med lite alkohol kanske? Var ändå ett bra jäkla tag sedan nu..

Size of Australia comparison to Europe.Funderade på att ta bussen till jobbet på andra sidan kusten (nedanför broome)... Gav upp det ganska snabbt. Visst att man kan vara dumsnål liksom.. Skulle väl få rest i fyra dagar eller något sådant? Om man ska resa från en stad till nästa stad på kusten här i australien är det som att resa genom hela sverige på en dag. Från malmö till kiruna på en dag - inga problem!  

Kul fakta - Det får plats 17 stycken sverige i australien.

Här har ni en rätt bra karta också, om ni vill se mina planer, min reserutt och sådant i australien - väldigt fint ritat! Glömde visst att rita till att vi vart ovanför Cairns också. Var ju där på roadtripen!

Svart - platser jag varit på
Rött - platser jag bokat att jag ska till
Gult - platser jag kan tänka mig flytta till/bosätta mig på
Lila - platser jag vill besöka


Juste kan ju även meddela er som inte vet det att Australien är indelad i 6 delstater. Dessa delstater har dessutom olika tidsskillnader. Så när jag flyttar till Western Australia kommer det att bli en helt annan tidsskillnad jämfört med sverige! Ska försöka mig på att ändra klockan här på bloggen, så ni vet vad tiden är för mig. Kommer ha vart i tre delstater nu. Hälften kvar! Målet är att ha besökt alla, hehe.

Sverigefest utanför rummet nu. "Where are u from? Sweden! Ah Sverige, jag med.... Och jag med... Jag med!" Suck. Ska bli rätt skönt att få åka från alla miljoner svenskar här i Cairns. Förhoppningsvis/förmodligen kommer vi inte se en enda svensk i PH under alla dessa månader!

// Home //

Åh, bästa kvällen på länge har jag nyss haft! Köpte mobilkort från josefin så har fått prata och gratta både mamma och Jessica idag. Första gången på fyra månader som jag pratade med dom två - Lycka! Sedan ringde jag även pappa och fia. Dom har jag inte heller pratat med på fyra månader. Var så himla himla himla fint att höra allas röster och få en uppdatering. Kan leva på det här väldigt väldigt länge. Måste köpa sådant här kontantkort igen alltså! Kostade 24$/170kr och fick prata i nästan 45 minuter. Så jäkla värt alla pengar! Hade lust att ringa resterande släktingar och vänner också, men man får väl hejda sig lite så inte budget spricker helt antar jag.. Nu är jag fylld av energi, och vill bara åka till PH och sätta igång på en gång!Some people dream of success... while others wake up and work hard at it.Source: unknown


Anledningen till att Josefin kändes så himla rätt att åka till PH med är för att vi vill få ut samma saker med vår tid där.

- Jobba så mycket som det bara går och spara så mycket som det bara gå - vi ska bli rika!
- Träna varje dag efter att vi har kommit hem från jobbet.
- Äta nyttig och bra mat.

Och bara njuta utav vår tid där utan flera minnesluckor pga alkohol. Samt lära känna så många aussies som möjligt, och så vidare..

Ändå sedan jag lämnade byron bay har jag lagt det mesta utav fokuset med viktnedgången på hyllan. Bara fokuserat på att äta så pass nyttigt att jag ändå inte går upp i vikt. Mitt personliga mål är att äntligen efter många års slit kanske få till drömkroppen i PH nu. Minus cirka 10 kilo till och fastare kropp. Har nått ungefär 2/3 delar av mitt mål hittils. Så bara fortsätta kämpa.. Och efter några månaders till slit i PH så kan jag nog snart få till min drömkropp! Har före och efter bilder på vart jag ligger nu och hur jag såg ut när jag vägde 22 kilo mer. Men känner inte att jag vill lägga ut dom här. Kan säga så mycket som att om vi utgår ifrån bilden ovanför så låg jag tidigare på 27, nu ligger jag på 23. Mitt mål är 20. Men sedan gäller det att inte fokusera för mycket på siffror, var bara nu jag gjorde det för att sammanställa allt. Huvudsaken är att man äter rätt, rör på sig och njuter utav livet under tiden! Skulle aldrig svälta mig själv, det älskar jag mat alldeles för mycket för. Så VV for the win!

// Born wild to live free //
En annan sak som har stått på min bucketlist sedan jag skrev den, är att ta motorcykel körkort. Köpa mig en fet harley davidson och köra usa runt. Men känner ingen stress med det, det är en utav dom drömmarna som jag kan tänka mig att göra när jag är lite äldre.

Fan vad jag saknar min syrra... Det kommer i omgångar hela tiden. Nu ska jag i alla fall sova. Har tryckt i mig två tabletter som gör att jag kommer somna fort som tusan. Har åkt på världen dunderförskylning, halsen är helt igentäppt och näsan ska vi inte ens prata om. Samma dag som syrran åkte råkade jag ut för massa skit. Tänker inte ta upp det här dock. Catch ya later

Sorting out stuff..


Fraser IslandSitter på ett fik nu och rensar datan på bilder. Kommer ägna rätt mycket tid till att göra alla sådana här saker nu som jag har skjutit upp under resans gång för jag främst inte har haft tid/orkat.

Så nu kommer min facebook krylla utav bilder från resan. Kommer lägga in ett album med bilder från sista tiden i mungindi-brisbane-noosa-rainbow beach-fraser island-airlie beach-whitsundays-magnetic island-cairns-roadtrip. Har bara kommit till fraser hittils. Skippar då också första tiden (månaderna) från sydney-byron bay-surfers paradise-brisbane-första tiden i mungindi just nu. Vill inte ens räkna alla bilder jag och syrran tagit. Kan det vara uppemot 5000 - 10 000 bilder på fyra månader? Ska även skicka hem lite kläder och brev till sverige, kontakta australiens myndighet, skicka iväg mejl och sådant där tråkigt. Men kommer vara väldigt skönt när jag fått allt det här avklarat! Ska även träffa hinna alla vänner/bekanta från alla möjliga olika länder innan folk åker hem/jag drar till västkusten också!

Everything is just so messed up over there.

In aeternum.Vaknade upp för första gången på fyra månader utan att ha min syster/bästa vän vid min sida. Klump i magen och grötig hals. Känns inte kul alls och har vart nära till gråten hela morgonen. Har försökt tänka positivt, men det är lite svårt. Har ingen aning om när jag kommer få se min älskade syster igen. Månader, år? Har suttit ihop med henne dag som natt, 24 timmar om dygnet nu för så pass länge så det känns konstigt bara nu att inte kunna vända sig om och prata med henne. Så, grattis till alla er som får hem henne till sverige om någon dag - ta väl hand om henne! Fyra helt underbara månader tillsammans har vi haft på andra sidan jordklotet. Skulle vilja säga att det är dom fyra bästa månaderna i mitt liv. Men jag hoppar över det, vill inte använda just dom orden. Men ja, det går inte ens att förklara i ord för andra vad vi har varit med om. Overklighetskänsla när man tänker tillbaka på det, så bra har det vart. Önskar att vi kunde fortsätta vårt resande tillsammans härifrån, för vi fungerar verkligen hur bra som helst som varandras resesällskap. Men är oerhört tacksam för dom fyra månader vi fick här down-under ihop i alla fall!

Så statusuppdateringen lyder följande: Rätt ensam tjej kvar i Cairns tills på söndag. På söndag tar jag även flyget och bosätter mig 3-4 timmar härfrån. Kommer starta ett helt nytt liv på en helt, helt annan ort. Så kommer alltså bli väldigt tacksam för mejl och värmande ord hemifrån under dessa två närmsta veckorna..

Rifles.


Inspobilder.

Tänk om man kunde ha en garderob... eller om det kunde finnas mer alternativ klubbar här. De hade vart nått!

Don't tell me how educated you are, tell me how much you have traveled.

Några bilder från vår roadtrip. Mer kommer senare. Nu ska jag möta upp Sabrina nere vid lagoonen. Syrran håller på och hoppar fallskärm ut från ett flygplan just nu! Skatteåterbäringen som kom var dom undanstoppade skydive pengarna för min del. Så jag måste köra senare när pengarna börjat rulla in istället.. Men känner ingen direkt stress, känns som att jag är så fullmatad med äventyr och upplevelser så det räcker och blir över för ett tag ändå.Floooow!


Sista bilden från Millamilla falls

Just nu är jag så exalterad så har svårt att sitta still när jag skriver detta inlägg. Allt är bokat och confirmat med nya jobbet och boendet. Flyger till andra sidan australien klockan 06.00 på söndag om en vecka! Har idag nu också äntligen träffat en tjej, Josefin, här i Cairns som kommer att följa med mig och jobba och bo med mig där. Så glad att äntligen hittat någon som kan och vill följa med! 

Allt känns lite för bra för att vara sant, är tvungen att nypa mig själv i armen. Men nej, jag kan få mitt andra års visum, jag kan tjäna så pass mycket pengar att jag kan fortsätta mitt resande och även åka hem till sverige på en visit, jag kan äntligen få ett normalt vardagsliv här i en liten stad i Australien, jag har hittat en resekamrat och jag får bo i ett sharehouse med aussies - it's my life!

Igår hade vi roomiereunion här i Cairns också! Middag på en billig irländsk pub, förkrök på balkongen och utgång. Drog till ett ställe som heter Gilligans. Sjukt bra drag, runt 300 pers, med ett stort dj-bås längst fram. Dansade tills sent in på natten och slutade kvällen med att ha väldigt bra diskussioner med några trevliga aussiekillar frå Perth. Träffade dessutom dom två engelska tjejerna Rosie och Rose som vi delade bil med och campade med på Fraser Island! Härlig reunion där med! 

Roomiereunion!Just had a roomiereunion, and what can i say?!! Aaaaaah just LOVE these guys! Best ever!!! Canada <3 Sweden <3 Switzerland

Svensk tjej?

Kör en liten efterlysning nu.

Svensk tjej och kan tänka dig flytta till Australien snarast och vill tjäna minst 35 000 i månaden? Hör av dig till mig omgående :) det enda du behöver ha är pengar till en flygbiljett ned och runt en tusenlapp för visumet.Bild från vår roadtrip.


Känner för övrigt att mitt humör inte är på topp dessa dagar. Förmodligen för att jag och syrran har suttit ihop som ler och långhalm i fyra månader och för att hon åker hem i övermorgon... Men nu ska jag rycka upp mig och ta mig ned till lagunen.

I don't even care anymore.Precis kommit hem från en mycket bra roadtrip. Bossen har gett klartecken så nu kollar jag på flyg till Port Hedland. På söndag om en vecka lyfter planet dit. Svindyrt är det. 5000kr för en enkelbiljett inrikes(!) Det är helt jävla sinnes! Men det kommer jag ju tjäna ihop på två-tre dar så det gör väl inte särskilt mycket i längden...

Port Hedland kommer bli sådan frihet. Underbara enformiga vardag i ett hus, jag saknar dig! Juste för att berätta om roadtripen lite kort? Vi såg vattenfall, sov på berg och precis intill havet. Somnade till vågor och vaknade i morgondimma på berget. Vi har sett dalar, kullar, fina insjöar, floder, sett massvis utav krokodiler, kört genom hur många mil regnskog som helst. Badat i floder, suttit på stränder, gått runt i små byar, kollat in olika marknader, ätit avocado och tonfisk på burk tills det sprutade ur öronen på oss och så vidare. Jag älskar livet i en bil. Älskar det definitvt mer än livet på ett hostel. Ska sätta mig nere på gatan utanför hostelet nu. Vad jag ska göra där vet jag ej. Men nu är jag rätt trött på den här dataskärmen och alla i rummet sover så här kan jag ju inte göra särskilt mycket. Adjö.


Scuba diving!

Jises. Idag är en dag när drömmar har infrias. Har haft en helt underbar dag på stora barriär revet! Åkte tidigt imorse och kom hem för någon timme sedan bara. Vet inte hur många timmar vi har legat och guppat i havet och kollat på fiskar och koraller! Lång dag, så är helt slut nu. Ska därför försöka ta det här så kort som möjligt.

Såg jag en livs levande haj? Ja, och dessutom när jag inte hade en enda kotte i närheten utav mig. Slutade nästan att andas för någon minut. Men hajen simmade lugnt förbi mig.... och jag blv inte uppäten.

Har jag övervunnit min fiskfobi? Ja, definitivt. Ville inte sluta försöka ta på dom. 

Vågade jag dyka ned 6 meter med tuber under havsytan? Ja, efter tre panikångestattacker när jag trodde att jag skulle dö så lyckades tillslut min (tyvärr hemskt snygga) aussieguide lugna ned mig och ta mig ned till den hemskt vackra världen där nere.

Är jag helt såld på att dyka med tuber nu? Ja. Jag måste lätt ta åtminstone open water cert nu!

Är jag ännu mer såld på att jobba på en båt? Ehm, ja utan tvekan? Definitvt ett måste!


Denna dag i bilder:
Älskar min pottfrilla


Satt och käkade lunch och fick syn på den här krabaten! Svärdfisk eller något liknande?

Besökte även en liten sandö mitt ute i ingenstans!
Vi har inte kunnat sluta le idag, och frågar ni min syrra så tycker hon att det här var den bästa dagen under alla dessa fyra månader i australien! Själv kan jag inte bestämma mig för vilken dag som varit bäst...
 
Nej nu ska jag slagga för imorgon drar jag och syrran ut på en roadtrip! Har hyrt en wicked campervan, och ska bo i bilen i tre dagar nu. Under dessa tre dagar ska vi hinna se Milla milla falls, åka på krokodiltur och få se och kanske mata vilda krokodiler(!), Atherton Tablelands, Port Douglas, Mission Beach, Josephine falls och massa massa annat! Ha de gött! Hörs när vi kommer hem. Kanske mobilbloggar om jag känner för't, vi får se!

Hello great barrier reef.Japp, mobilbloggar från great barrier reef. Förmodligen bästa viewen denna mobil någonsin skådat. Mer om denna dag senare!


I've got the job!

Lyckan just nu alltså. Går inte ens att beskriva! Har fått ett jobb med en timlön som kommer ligga på 260 kronor i timmen. Mitt andra års visum kommer skrivas under och boendet är redan fixat. Kommer ha egen pool och bo i ett sharehouse. Kommer jobba 8 timmar per dag. Måndag till fredag. Kan få jobba extra på lördagar om jag vill. Äntligen normala arbetstider! Och ni kan ju själva räkna ut hur mycket svenska kronor jag kommer tjäna per månad... 260x8x6x4.... Unbelievable!

Och juste kanske ska berätta vad mitt nästa yrke kommer vara................. *trumvirvel* landscaper! Alltså som en slags trädgårsmästare. Men kan även få dra enkla vattenledningar, spraya trädgårdar, klippa gräsmattor etc. Ska bli svinkul om ni frågar mig! Älskar att jobba med händerna och att få vara utomhus är stort plus! Och så ska det bli skönt att för en gångs skull ha ett jobb där jag slipper träffa klagande och irriterande kunder! Men ärligt talat, för den lönen hade jag nästan kunna gjort vad som helst. Runt den 15 april flyger jag dit i alla fall!

Och alla ni som oroar er och inte tror att detta kommer gå igenom. Jag har mycket säkra källor! Har en svensk tjej som jag håller kontakten med som jobbar där nu. Och det är även hon som har hjälpt mig att hitta boendet! Nu kanske det blir ett Sverigebesök i alla fall i år! Nedan, på punkt A, ser ni mitt nästa hem. Och Befinner oss just nu i Cairns. På andra sidan Australien. Flyget kommer ta cirka 3 timmar tror jag. Inte riktigt, men ungefär som från Sverige till Barcelona. Haha, sådana sjuka avstånd här!Nej herregud nu måste jag sova! Bara fem timmar kvar tills vi ska stiga upp och åka iväg och dyka med tuber i great barrier reef! Kul att man har fiskfobi och vi har blivit varnade om att vi kommer få se meterlånga hajar imorgon..................... Inga kommentarer! Kanske lika bra att man inte är utvilad. Förhoppningsvis lägger man in några minuters powernap när hajarna simmar förbi!


RSS 2.0