Catch ya later.

Sorry guys. Internet tog slut, därför det inte vart någon uppdatering här. Super sämst, jag vet. Jobbar dessutom arslet av oss just nu, jag och syrran. Hade minst 40 hungriga och törstiga munnar här igår inom loppet utav två timmar som vi skulle servera. Jag i baren och syrran i köket. Jises vilket kaos. Föreställ er själva att laga mat, servera maten och fixa drinkar samtidigt som man ska svara i telefon och fixa in folk på hotellrummen. Kommer vara såhär tills vi åker nu pga att allt arbete i trakten satt igång.. Minns inte ens senast jag hade ledigt. Jobbat 50-60 timmar den här veckan. Jaja, slutwhinat. Kul är det i alla fall! Så egentligen klagar jag inte så mycket. Bara här på bloggen, heheh. 

Håller på och fixar ihop ett fetinginlägg till er. Kommer ikväll eller i morgon förhoppningsvis. Nu måste jag springa till jobbet, vill hiva i mig en kaffe innan jag börjar. Catch ya later mates!
 

Pic från min awesome wknd i malmö med Carro

Soundwave festival.

ARE YOU KIDDIN' ME?

Kul. Kul. Kul. Jävligt kul att denna festival utspelade sig för någon dag sedan i närheten utav mig. Åh. Gråter blod. Satt till och med i flera timmar förut och googlade på rock/metal festivaler i Australien. Tror ni jag kunde hitta denna då? Nej. För då jävlar hade jag befunnit mig där. Hur jäkla grym line-up?!!! Någon som vet någon annan rock/metal festival i Australien så hojta till för bövelen!


Här är ett utval utav line-up'en. För resten utav line-up'en kolla in här.





Sista bilden, Sweden rock 2011

Live for today, we'll dream tomorrow.









Försöker hålla mig uppdaterad även fast jag bor på andra sidan jorden. Inte det lättaste. Men var ändå tvungen att youtuba dynaztys bidrag. Om jag hade befunnit mig i Sverige hade jag förmodligen suttit bänkad framför tv:n med mamma och katterna..... eller så hade jag vart på harrys. heh. Nej jises vad klockan är mycket nu. Godnatt!




CRAZY NIGHTS!

Alltså herregud vart ska jag börja?! Dom här två senaste dygnen har definitvt varit dom roligaste och mest sjukaste sedan vi kom hit till Australien! Måste väl tillägga att mycket censureras också. Både bilder och text.

I fredags kväll kom det i alla fall en buss och släppte av 30-40 killar med en medelålder som låg på runt 28 år ungefär. Dom hade hyrt vårt ställe för att fira en killes bachelor party här. Jag och syrran var alltså dom enda tjejerna på hela stället. Killarna went bananas! ... Minst sagt!  Jobbade till sent in på fredagnatten och vår chef fick tillslut slänga ut dom innan stängning för att dom blev så prutfulla! Serverade en miljon rom och cola till människor som var så fulla att dom inte ens kunde stå på benen! Det var som att släppa lös 30-40 apor i en bur med mig och syrran bakom glasväggen aka baren. Dom sprutade vatten, dansade nakna, stod på våra barstolar och dansade och ramlade med huvudet före in i glasdörrarna, en snubbe tog sig in i baren och började jucka mot mig så min manager fick slänga ut honom, slagsmål och... ja herregud vet inte allt! Och alla verbala saker dom sade till oss ska vi ínte ens tala om! Vet inte hur många gånger min haka sträckte sig ända ned till marken utav chock. Haha. Alla människor över 50 barrar hade definitivt dött av en hjärtattack. Creedence, Kiss och Def Leppard spelades ett antal gånger på extremt hög volym. Och jag hade en definitivt en jäkla kul kväll!

Stängde baren och fick sedan med råd från vår manager springa(!) till vår stuga i mörkret. För att inte killarna skulle trakassera oss om dom visste vart vi bodde... Okej? Måste väl även tillägga att alla killarna bodde på vårat ställe. Vi har ju hotellrum här också. I alla fall, med ljusen släckta pga dom inte skulle se oss satt vi sedan inne i vår stuga med en lånad telefon och nummer till vår manager ifall vi skulle bli upptäckta. Alltså haha? Vet inte hur många gånger det bankades på dörren.. Men tillslut lyckades vi somna, med en stor rädsla inför morgondagen eftersom fredagen bara var en slags uppvärmning. Bachelor partyt skulle vara på lördagen.


Började jobba själv igen i baren på lördag eftermiddag och då var killarna tack och lov inte lika fulla. Då fick man äntligen chans att lära känna alla också. Sedan fortsatte det. Chefen bjöd på bbq, alla var nöjda och glada och runt sju entrade en strippa stället. Rätt skönt för då slapp man dom flesta killarna som satt i baren och drägglade efter en. "Angelica, i love you. I wanna marry you." hörde jag kanske 10 gånger minst per timme. Jaja. Andra saker dom sade tänker jag inte ens gå in på. Haha. Dom var som vilddjur. Sedan fortsatte det. Jag och syrran drog röd chilli över alla killarnas glaskanter.. nä, orkar inte gå in på allt spårat som hände! Men hade en SJUKT kul kväll i baren tillsammans med syrran! 

Ännu roligare blev det när vi äntligen fick sluta för kvällen också och fortsätta festa med alla! Kom i säng fem på morgonen. Och jag fick sluta elva. Så ja det hann ju hända en jäkla massa på dom timmarna.. Som sagt, kom i säng klockan fem inatt och gick upp 07.30 för att städa hela stället! Haha fyfan, mår som en påse nötter. Men det var det så jäkla värt!!!

Jaa herregud. Kan skriva en hel bok om dessa två dygn men väljer att avsluta här och visar lite utvalda bilder från dessa två dygn istället. Med stort varning för dräggbilder. Just so you know..


Bästa med detta barjobb är att vår manager är så otroligt laidback. Man får göra bra mycket mer saker än vad man skulle få göra i dom flesta barerna... No ruleees, that's frickin awesome!



Leka känguru och dricka regnvatten samt äta från marken, kan man också göra...



The sweeedes.

Haha inga kommentarer. The bock alltså han som skulle gifta sig sprang runt helnäck halva kvällen... Kan inte visa ett x-antal bilder från denna kväll bara för att han och hela hans paket är med på alla bilder... Otrevligt.

Jag och den enda tjejen förutom jag och syrran där. Ja ni lär ju förstå själva vem hon var. Jättegullig. Kul att äntligen träffa en tjej i ens egen ålder. Finns inte många av dem här. Bara killar eller 35+ tjejer som bor i här i vår håla.



Haha brännan...

Här fick vi för oss att vi skulle ta en utav killarnas bil och åka till en flod och bada...










Haha, kommer fan sakna dessa grabbar alltså! Nej nu måste jag få mig en timmes sömn innan jag ska börja igen klockan sex ikväll.  Räknade i alla fall ihop vår tips som vi tjänat in dessa två dagar. Jihaaaa! Katching rakt ned i reskassan!

But I ain't too young to realize that I ain't too old to try.


Bachelor party.



Förlåt om jag tröttar ut er med bilder på mig mitt ansikte i mina olika workoutfits. Men det är väl i princip det mest exalterande som händer på min fritid just nu. Att ligga inne och pilla med olika inställningar på kameran och testa olika ljus osv. Orkar liksom inte ut i värmen och sola riktigt när jag bara har en timmes rast. Då vill man bara befinna sig under air-conditionen. Jag och syrran fann det till och med svårt att andas pga hettan här om dagen.. Mellan 40-50 grader är det här oftast på sommaren. Mm.

I alla fall.. Hade en mycket bra födelsedag igår här down under! Enormt mycket tack till alla där hemma för era fina gratulationer också!! Blir helt varm i själen när jag tänker på dom. Kommer dock ta några dagar att svara på alla mejl så jag hoppas att ni har lite överseende.. Jag och syrran har bestämt oss att vi ska fira min födelsedag ordentligt också när vi anländer till Brisbane om 14 dagar!

Nej, herregud måste sova nu. I morgon - fredag OCH lördag är det bachelor party här! Någon har abbonerat hela stället.. Jag, syrran och 45 brunstiga män. Herregud hur ska detta sluta? Jag och syrran är helt själva i både serveringen, matuppläggningen och i baren. Ja men visst, detta kommer inte bli stressigt! En person ska lägga upp mat samt servera mat för 45 personer! Alla tallrikar ska helst ut samtidigt också. Och under tiden ska den andra personen stå ensam i baren och serverar alkohol till alla dessa törstiga människor.. Dessutom sveper människor alkohol här som ingen annan. Tar en minut att svepa en schooner - en halvliter öl för dom. Helt crazy! Haha jises alltså. Ber till högre makter att morgondagen åtminstone går litee smidigt. Snälla då?


Idag fyller förresten min älskade Ida Wildchild år. Gå in och gratta denna underbara människa!

My birthday brekkie in Australia.

Förutom att jag fick min livs bästa frukost - Truestory. Så ska jag även få köpa mig en silverring på en smyckesaffär i Brisbane. Har redan tittat ut en ring. En ring som symboliserar denna resa med min syster samt vår relation. Så fin ring. Ni ska få se senare när jag köpt den.

Jag har världens bästa lillasystersyster, detta var en superbra start på min födelsedag, livet är jäkligt underbart för tillfället och nu ska jag återgå till att njuta utav resten av min födelsedag - Endofstory.

Nej förresten, måste också bara säga att jag älskar alla er där hemma massvis! 





23.

Sådärja, nu är man inte längre 22 år utan 23! Ligger och tittar på musen som springer runt på golvet och spolade nyss ned ännu en padda i toaletten. Börjar bli rätt vardagligt här. Kan ju även meddela er att jag inte gått på toaletten en enda gång sedan vi flyttade in för fyra veckor sedan. Ja om inte annat så lär det ju bli en jäkligt annorlunda födelsedag i morgon. Födelsedag in outback Australia. Jorå så att eh. 15 dagar kvar tills we're outtaaaaa here. Fy fan vad jag ska shoppa (eller okej fynda).

Btw. Blev erbjuden ett jobb idag. Som fårklippare. Hahaha. Fick telefonnummer och allt och jobbet är i princip mitt om jag vill ha det. Enda anledningen till att jag faktiskt ens överväger att ta det är pga man tjänar grrrrymma stålar. Närmare sagt 20 000 per månad efter skatt inklusive gratis boende och mat. Jävlar annamma. Man kanske ska gå och bli fårklippare för ett tag? Eller heter det fårrakare? Man rakar ju fårna?

Nej nu ska jag rulla täcket närmare runt kroppen och hoppas på att inte bli anfallen i sömnen av en mus på min födelsedag. Vore i och för sig lite epic. Längtar tills i morgonbitti. Om jag känner syrran rätt så kommer världens bästa lilsis förmodligen tillaga en smarrig frukost till mig medan jag ligger kvar i sängen och svettas. Myys. 




Turning 23 in six hours.

Fyller tydligen år om några timmar nu. Excited? Inte särskilt. Efter 21 så är siffrorna mer som ett stort blurr. Men om ni vill kan ni alltid få gå in och köpa denna tisha på bikbok för mig där hemma för inte många slantar. Skulle bli väldans glad! Den kan ju få ligga omslagen till jag kommer hem eller så kan ni ju skicka den hit. Eller något... Nä, födelesedagar utan sin familj och sina vänner suger ju. Tur att jag har syrran här i alla fall. Kanske slår till med en picknick. Något positivt är att jag slipper den där förbaskade snön i alla fall. Minst 35 plusgrader är det här idag!   

Om jag har tid över kanske jag slänger in några bilder från mina olika födelsedagar senare ikväll! Har ju i princip firat varannan hemma, varannan utomlands dom senaste åren! Nej nu ska jag tillbaka till jobbet. Måste slänga i mig något att käka innan jag ska ställa mig i baren. 17 dagar kvar tills vår semester - can't frickin wait!






Fast cars, shooting stars.






Nu ska jag ägna mig åt att svara på mejl. Har cirka åtta a4:a papper med mejl som jag måste svara på. Sedan börjar jag jobbet igen om två timmar..

Truestory.


Watching the sunset in the outback

Jag och syrran satt nyss i min säng här och skrattade hysteriskt åt hur vi egentligen lever för tillfället. Rätt komiskt. Orkar inte gå in på det nu i alla fall. Slåss med en svärm myggor, några gräshoppor och med några tvestjärtar. Allt bra fint är det här i alla fall om kvällarna. Som ni kan se på bilden. Så jäkla glad att jag har min syster här. Världensbästamänniska.

 


Sometimes you have to be your own saviour.




Har inte mycket bättre för mig än att lyssna på en utav mina absoluta favoritband på ipoden denna kväll. Måste spara på internet. Har ni hört något så löjligt? Men det kostar verkligen skjortan att vara inne på internet i detta land. Ingen täckning på telefonen finns det här heller. Skulle dessutom behöva köpa en ny mascara och lite hårfärg vore också bra, men finns inte en chans att man kan hitta det i vår lilla by... Jises, vilket bushliv vi lever! Ígår efter barshiftet satt jag och kalasade med stans butcher (slaktaren) i alla fall. Trevlig prick! Juste, spara på internet var det ja...

Hur stört underbara vänner har inte jag?!


Vaknade upp klockan sju på morgonen efter ett långt jobbpass i baren som varade till sent in på natten. Trädgårdsmästaren fick för sig att klippa gräsmattan precis utanför vår cabin astidigt på morgonen. Lagom irriterad pga avbruten sömn loggar jag in på facebook. Och vad är det första jag möts av? Jo, mina underbara vänner till människor hade spelat in ett filmklipp till mig! Sådan jäkla lycka!! Tittade minst tio gånger på det och skrattade och bölade om vartannat! Snacka om att ni gjorde hela min dag, hela min vecka, hela min månaaad!

LILLEBROR, JACKET, ALFA <3 Ni är så jävla underbara!!! Fan vad jag älskar och saknar er!!!!!

Maneaters.




Måste springa. Ska jobba 15.00-00.00 i baren nu. 21 års firande + goingawayparty + friday night. Lär bli en rätt busy kväll. Kul att vår städare nyss fick döda en utav världens farligaste ormar med en spade för att en liten, läs: stor orm började slingra sig in i vår bar...

Words can't say what love can do.



Bild från juni 2011, Bon Jovi wknd i finland med mamma och syrran.

Torsdag kväll. Lyssnar på Bon jovi och saknar mamma. Skulle kunna ge allt och lite till för att få kunna ta på mig min fulla mundering och dra en fetingkväll på harrys med mina älskade där hemma just nu. Nej, nu måste jag sluta pilla på alla mina myggbett och sova. Godnatt.


This song is for you mum, I LOVE YOU;



Dancing barefoot.






Patti Smith

Någon som vill flytta till Cairns med mig?

Letar runt som en tok på internet efter någon att fortsätta mitt resande med. När syrran lämnar mig för Sverige är min nästa plan att bosätta mig i Cairns. Lika bra att testa här med. Så... från mitten utav april, någon som har lust att flytta till den tropiska staden Cairns med mig då?

Cairns är omringat utav regnskog, vackra floder och utav stora barriärrevet. Cairns har även ett bra uteliv, massa shopping, en hel del äventyrsporter att prova på i omgivningarna och massa sol och bad att bjuda på. Jag vet, visst låter det lockande? Hehehe.

Allt du behöver är cirka 30.000 kr på kontot, en jäkla massa vilja och lite jävlaranamma, så kan du bo där med mig om två månader. 









Låter som jag skrivit en reklamannons för ett resebolag, haha. Men som sagt, hör av er om ni känner er sugna!



Nej nu ska jag ta mig dom 50 meterna till jobbet från vår bostad för att sätta mig och hålla syrrans sällskap som jobbar i baren. Samt käka middag. Tror det blir filmmys ikväll också. Chefen sade nyss till oss att det för tillfället inte är särkilt bra att vistas ute just nu. No shit? Pga solen och hettan som kommit fram nu efter översvämningarna så kryllar det tydligen utav ormar. Dom svarta och bruna ormarna som finns här är tydligen en utav världens farligaste. Man dör på en gång utav deras bett. Kul att det kryllar utav dom här då! Chefen körde på en imorse med bilen cirka 50 meter ifrån oss där vi satt och drack kaffe och en arbetskollega sade att hon hade sett tre stycken de senaste dagarna. Ja men visst. Sticker ut huvudet och tittar mig runt i cirka en minut innan jag kliver utanför dörren just nu om jag säger så. Ha! Tänker inte direkt lägga mig och sola på marken här utanför igen som jag gjort dom senaste dagarna heller...



And round and round it goes.

Hade skrivit ett långt djupt inlägg som jag skulle behövt svar på, som nu försvann. Pga blogg.se. Inga ord för det. Om jag inte var gråtfärdig innan så är jag det nu. 

Jobbat tio timmar i baren idag. Vi får inte sitta ned under våra arbetspass heller. Förmodligen därför jag är gråtfärdig nu också. Känner mig som en whiner. Men jag är verkligen inte van att jobba inom restaurangbraschen. Första gången någonsin som jag får käka middag ståendes. Och första gången jag jobbat tio timmar utan någon ordentlig rast. Min vän Marcus brukade alltid berätta för mig om sina dagar på jobbet (inom restaurangbraschen) och jag blev lika chockad varje gång. Trodde inte det var möjligt att människor behövde jobba tio timmar utan rast och äta sina måltider ståendes?

Men jorå, nu får jag känna på hur det är själv. Hur fasiken har du klarat av detta i så många år Marcus? Arbetssysslorna är visserliggen sjukt roliga!! Men nej, jag skulle verkligen inte orka jobba inom restaurangbraschen en längre tid. Herregud vad jag ber till gud att mina två fd jobb hemma i Sverige vill ta mig tillbaka när jag väl kommer hem. Något jag i alla fall måste göra är att sluta jämföra mina kommande jobb med dom två jag hade hemma i Sverige. Jag kommer aldrig bli nöjd om jag inte slutar med det.




I morgon är det tydligen alla hjärtans dag. Jag har i alla fall hela dagen ledigt.


Repeat after me: I AM FREE.

Började skriva på ett enormt inlägg. Men det skulle förmodligen ta mig hela natten att färdigställa. Jag får helt enkelt publicera alla dom raderna någon annan dag. Har precis kommit in i vår cabin efter att ha suttit ute tillsammans med syrran och tittat på stjärnhimlen och småpratat. Har sagt det förut och säger det igen. Jesus, vilken stjärnhimmel det är här ute.




Har inte så mycket mer att säga. Dagarna flyter på här ute i bushen. Vi jobbar, äter, sover och så rullar det på. Kunder kommer in. Antingen har vi en extremt busy dag med heaps av saker att göra, ett femtiotal människor att servera och man får rent ut sagt springa häcken av sig. Eller så är det som igår. Man står i baren framför tv:n i fem timmar och tittar på biggest loser och serverar en öl. Haha, okej det där lät ju mer tragiskt än vad det är.

Tror jag och syrran har bestämt oss för att vi kommer nöja oss med att göra sex veckor här i alla fall. Alltså exakt tre veckor till. Så halva tiden kommer ha gått i morgon. Trivs bra här, men sex veckor räcker lagom just nu. Jag kan ju alltid återvända hit om jag skulle vilja det också. Dessutom är vi så himla taggade på att få fortsätta vår resa upp längst med kusten! Har så mycket saker kvar att göra och att se! Därför har jag nu också redan börjat mitt jobbsökande uppe i Cairns. Lika bra att vara ute i god tid om man kan. Speciellt om man ska få finbesök från Svea rike...

Kanske även ska tillägga att det inte regnat en droppe här. Måste även få tillägga att jag saknar mina två jobb som jag hade där hemma i sverige mycket mycket mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Saknar allt fint där hemma. Mina vänner, min familj, mitt hus, mina djur, mina släktingar, snön, mina två fd jobb. I can go on forever. Men jag väljer att stanna där. Ni vet vilka ni är som är saknade.


Rise and shine.

Godmorgon Sverige. I Australien har vi för tillfället minst 35 grader. Svetten lackar och ögonen känns som att dom snart ska dimma igen utav hettan. Ligger ute och slåss med flugor och sandflies på en handduk och längtar efter ett svalkande hav. Under tiden får vattnet i min vattenflaska svalka mig.

Ska snart iväg och ställa mig i baren. Lyssna på när gubbarnas envisas med att sätta på Bruce springsteen - Born in the USA tio gånger om på jukeboxen, samt tappa upp litervis öl. Ska dessutom klunka några liter cola light då - for sure.  




Bara för att det inte går att lyssna För mycket på Bruce. Oavsett om han spelas 100 gånger per dag.


Dedicated to my friend Josefine.


Cowboys from hell.




Torsdagskväll och pantera på högsta - Jag är nöjd! Halvsliten bild.. hade legat på stranden hela dagen. Men har inte direkt mycket att bjuda på just nu. Går runt och stinker Bushman (insektsspray) är osminkad och har fettigt hår var och varannan dag här - Bushwoman!!!!! Imorgon är det i alla fall fredag, lär ha en jäkligt busy kväll i baren och ansiktet förtjänar lite kladd.

Say hello to...


...my ass.


Heheh, roligare än så blir det inte denna torsdagskväll. Eller okej. Alltså ni måste kolla in den här bilden. Dör av garv. Min credit till internet tog slut idag. Kul. Så den där listan jag skulle bocka av gick ju inte så bra. Var tvungen att få skjuts in till byn av charna och vips så hade nästan hela min lediga dag gått. Gör ett nytt försök i morgon. Har börjat klockan 15.00 dom senaste dagarna. Fått köra barpass och några stängningar. När man jobbar till closing-time betyder det att man jobbar tills sista man druckit upp sin öl och traskat hem. Kan bli rätt sent alltså. Så vad mer? Har sett en utav världens farligaste ormar. Nästan gått ända fram till två vilda kängurur. Sagt hejdå till Annabelle som lämnar oss för Brisbane och Uni…


Ha ha ha. Juste. Igår kväll precis när jag skulle lägga mig tillrätta och få min skönhetssömn så ser jag en fet padda som klättrar upp på väggen några decimeter från min säng. Skriker på syrran som då kommer rusandes topless i bara trosor med en soppkvast i högta hugg. Där står vi, mitt i natten i underkläder. Jag med en tom papperskorg i handen och hon med en soppkvast och försöker fånga den där jäkla paddan. Efter mycket om och men och många gallskrik fick vi tillslut ut skiten med hjälp av papperskorgen.. För att dock sedan upptäcka att syrran har ytterligare en groda i sitt rum. Haha, satan i gatan vad vi svor då.

Nej nu måste jag spara på internet. Ska ägna resten utav kvällen till att spela htc-appen "My Country" och lyssna på musik. Det kallar jag för grym nedvarvning.


In my lovely little bitty hometown.

Fan vad jag kämpar på med min viktnedgång. Har förlorat många pannor men många fler ska bort. Är snart uppe i  -25 kilo i alla fall. Knaprar grönsaker som aldrig för och kommer inte bli förvånad om jag snart förvandlas till en jäkla kanin. Så svårt att gå ned i vikt när man har fri tillgång till alkohol, och chefen dessutom vill supa ned en varje dag (för att det är socialt). Vi framstår ju definitivt som torrbollar här alltså. Dessutom står det alltid skålar med nygjorda färska pommes frites framme som man får ta hur mycket som helst av. Herregud, där gäller det att ha starkt psyke. Undra hur många gånger per dag jag tänker "inte ta en enda pommes frites när du går förbi skålen nu..... inte en enda en". Haha. Seriously, killing me slowly. 

I morgon SKA jag lägga mig ute i solen i två timmar! Om jag så ska behöva knyta fast mig själv där ute på solstolen.  Har skrivit här på bloggen att "nu ska jag ut i solen", men i själva verket har jag varje gång varit ute i fem minuter och sedan sprungit in fort som fan. Så jäkla varmt. Orkar inte med värmen. Man blir ju helt fried. Svetten rinner som en fors på kroppen och hårstråna kroknar sig av värmen. Typ. Men nu börjar jag bli så pass blek att till och med hårstråna på armarna är svarta. Fy. I morgon ska jag även svara på alla min nära och käras brev. Har gjort en fet lista på allt som ska göras i morgon och allt ska bockas av på den. Inklusive solningen och mordet på vår spygröna padda i toaletten. Där med basta. 

 

Oh, we'll get higher and higher.

Åh vad jag inte kan klaga på tillvaron just nu. Precis avslutat några omgångar biljard. Jag och Jason mot syrran och Jim. Två fyrtioåriga locals med cowboyhatt. Haha, pappa och mamma skulle sett oss då. Rätt rolig syn. Stoppade till och med in lite dricks som vi tjänat ihop i jukeboxen. Blir supermegalycklig varje gång bl a Van Halen - Dreams och såklart Crazy nights kommer på. Haha, vilken lycka jag upplevde när den kom på första gången här och jag jobbade i baren. Åååh good old harry b james tider!

So baby dry your eyes
Save all the tears you've cried
Oh, that's what dreams are made of
'Cause we belong in a world that must be strong
Oh, that's what dreams are made of

Yeah, we'll get higher and higher
Straight up we'll climb
Higher and higher
Leave it all behind
Oh, we'll get higher and higher
Who knows what we'll find?

And in the end on dreams we will depend
'Cause that's what love is made of.



Black shades.

Trött på att ligga inne och lyssna på musen som springer runt här i rummet. Ska ut i solen och bli friterad nu innan jag ska gå på mitt jobbpass om några timmar. Blå himmel, sol och inga översvämningar så långt ögat kan nå.

Nov 2011, en vecka innan jag flyttade till australien.

Full moon.

Fullmåne här nu. Önskar att jag kunde ta en lyckad bild av stjärnhimlen här in the outback. Så himla vackert, aldrig sett någon klarare stjärnhimmel. Bild tagen tidigare idag, jobbet i bakgrunden. Även fast det har varit strålande sol och boiling hot i två dagar nu så ringde polisen tidigare idag. Evakueringen av vår by ska tydligen börja nu. Kul. Tar allt med ro. Tänker inte börja oroa mig fören jag måste starta morgonen med att ta roddbåten våra 50 meter till jobbet. Folk kommer fortfarande törsta efter sin dagliga öl och rom & cola och jag har fortfarande timmar kvar i baren att jobba och pengar som ska rulla in. Ska ändå inte någonstans. Älskar livet här på landet mer och mer för varje dag som går. Precis slutat mitt kvällspass. Serverade nyss två trevliga poliser som blivit hit flygna av miltiärhelikoptrar. Vi tittade på Good luck chuck och drack rom och cola. 

Har btw aldrig fattat vad människor här menar när dom säger "Are you staying for some tea?" ... "Tea, i baren.. vi har inte ens tea här?" brukade jag tänka för mig själv. Idag fick jag det förklarat. Tea i australien betyder middag. Men ååh. Nä, ni skulle höra hur människor pratar här. Ni skulle dö. Alla slangord och deras accent, herregud alltså. Man måste verkligen anstränga sig för att höra vad människor säger. G'day mate. Can i have a schooner of four x gold, a pot of tooheys new and a stubby hanh superdry please? Säg det fort, ta bort varannan bokstav, mumlande, med hög musik i bakgrunden och med en grov accent. Haha, höll på att smälla av i början här. Men ja, nu förstår man betydligt bättre.


Goodspeed Hellbound!

Har jag nämnt att Black label societys spelning på Sweden rock förra året var helt sjukt jäkla awesome? Så otroligt glad över att jag orkade släpa min bakfulla själ dit! Valde mellan det eller att käka kebab. Lätt värt mer än en kebab liksom? Ha!

















What a mess, översvämingar och skit.

Tänkte uppdatera er lite om vädersituationen här i Australien. Vi har ju nu vart här i 10 dagar i vår lilla by. Varannan dag har det regnat. Inte mycket regn men småduggat nästan varje dag. Har själv inte ens brytt mig så mycket om det eftersom vi för det mesta har jobbat dagtid. Tycker det har vart rätt mysigt med regn, speciellt kvällstid. Blir lätt så när man har haft sol nästan varje dag i två månaders tid.


I alla fall. Tittar ju mycket på nyheterna här eftersom vi har tv vid baren. Ända sedan vi kom hit har vi fått höra av våra locals om deras oro för alla dessa jäkla flooded roads och från och med igår blev situationen riktigt kritisk. Alla vägar som leder till vår by är nu alltså flooded. Vilket betyder att dom är avstängda och att vi inte kan komma härifrån på något sätt via markväg. Enda sättet att ta sig härifrån är nu genom helikopter.

Åkte in till stan idag, till den enda mataffären i byn för att köpa lite supplies. Nästan varenda hylla var ekande tom! Slutade med att jag fick åka hem utan en enda matvara. I morgon ska det komma helikoptrar hit och lämna av mat. Thank god for that! St George, Moree och Goondiwindi som är som tre närmsta byarna från vår by och som alla ligger cirka en timmes bilfärd härifrån är totalt översvämmade! På nyheterna visar dom filmklipp från St George och Moree hela tiden. Hur tusentals människor har blir evakuerade från deras hem och hur floden sveper med sig allt som kommer i dess väg.

Här har ni en karta som jag ritat lite på, så kanske man förstår bättre då hur läget ligger till. Vi bor vid A:et. Detta är bara platserna närmast oss som jag har ritat upp som är flooded också. I princip är hela norra NSW och hela södra QL flooded.
I Toowomba



Våra locals tror att det kommer ta tre-fyra veckor innan situationen kommer blir bättre. Som tur var är våran by rätt högt upp så dom tror inte/hoppas inte att det kommer nå hit. Vårt hotell är i alla fall nästan helt säker, för den ligger på en liten platå tydligen. Det är rätt overkligt alltsammans. Det enda vi kan se här är några få vattenpölar lite varstans men bara några mil härifrån så dör människor just nu utav flodvågen.

För att prata om lite annat;
Ikväll har jag och syrran i alla fall spelat pool med två tyska killar. Två backpackers som kom till vår bar. Så helt klart en bra afton! Anyway, jobbar 08.00-10.00 imorgon bitti med syrran på städpasset så måste verkligen slagga nu. Den här jävla råttan i mitt rum gör mig btw galen! Stoppade in ett nagellack i mushålet i väggen för att slippa ha skiten springandes runt i rummet under natten. Hålet är placerat ungefär 30 cm från min huvudkudde. Men näää, nu får jag istället ligga och lyssna på när musjävlen ligger och gnager på nagellacket hela natten. Någonstans i rummet finns det förmodligen ett till hål, för råttanjäkeln var uppe och sprang i min fönsterkarm nyss också. Jaja, På återseende!


Bloody hell I sure do miss that gal!

Harby B James, Mina cowboyboots, Jacket, Alfa och Lisbeth, Sweden Rock - Carro samt Ida. Mitt röda läppstift. Dansa till bra rockmusik. Tanto. Förkröken hos Sara och Marcus innan utgång till Harrys. Alla feting grymma spelningar och konserter man alltid hade råd att gå på. Mitt nitskärp.


Skulle behöva en riktigt fet dos av rock n roll.



Last night.

Hade kvällen off igår. Hängde med mina arbetskollegor Charne, Anabelle och Sis på jobbet. Spelade biljard, satte på låtar på vår jukebox, pratade med locals, satt och tittade ut i natten på regnet och drack cola. Tittade på tv och pratade om översvämningarna och om countrymusik. Mysigt. Sorry, men orkade inte riktigt klä upp mig. Kände för en mjukiskväll denna regnigna kväll. Käkade mjölk med flingor till middag igår. Kändes rätt skumt att sitta där i baren i mjukiskläder, med en flingtallrik bredvid alla som drack öl, haha.

Här har ni underbara Charne


Älskar att sitta i dom här bilstolarna precis utanför baren/på hotellets framsida och titta ut i vildmarken. Fullkomlig sinnesro.

Jag och Anabelle spelade pool medan Charne och sis hade barshiftet




Jim, en stammis knackade på vår dörr sent igår kväll och gav oss massa filmer. Så nu ska jag glo film, Country strong. Hehe, klyschigt. Men countrymusiken är väldigt stor in the outback, man måste ju hålla sig uppdaterad, haha.

Stop teasing me.

Tur att närmsta vettiga klädaffär ligger 6 timmars bilfärd härifrån. Har sjuk shoppingabstinens. Hur stört snygga tröjor?








Work slash home.

Fick mitt schema för några dagar framåt igår. Vilket halleluljahmoment! Får ju lika mycket lön oavsett hur mycket jag jobbar. Så lite timmar är ju bara ett plus nu för tiden, hehe. Mitt kommande schema ser ut följande.

Onsdag: 11-15 bar
Torsdag: Day off
Fredag: 11-15 bar
Lördag: 8-10 am, cleaning. 17-21 bar
Söndag: 11-15

Satan vad skönt!

Har redan hunnit uppdaterat nästan alla mina närmsta med mejl, men tänkte att ni andra som läser min blogg förmodligen också vill veta vad jag har för mig nu för tiden.

Jobbar på en anläggning som är både restaurang, hotell och bar. Så mina arbetsuppgifter är allt från att laga mat och servera till att jobba i baren och städa hotellrum. Trivs som attans! Speciellt i och med att jag alltid jobbar tillsammans med min syrra och med två otroligt underbara aussietjejer i våran ålder! Thank god för dom tjejerna, dom gör verkligen hela vår vistelse här så himla mycket roligare! Bor ju dessutom här också. Skönt att vakna upp och bara ha några meter till jobbet. Vi får dessutom gratis mat och gratis husrum.


Här är baren på anläggningen. Detta var imorse innan jag skulle öppna baren och köra barshiftet och syrran satt och käkade frukost slash datanördade sig.


Nej nu ska jag gå dom 50 meterna från vår cabin till jobbet, sätta mig i baren, äta middag och göra syrran sällskap som har barshiftet för tillfället. Life's good.


RSS 2.0