Nimbin - Hippehippeshake!

I och med att vi bara har några få dagar kvar här i Byron Bay innan vi ska iväg och börja jobba så har vi försökt pressa in lite saker nu dom här dagarna som vi vill hinna med.

Igår hade vi bokat in en resa till Nimbin. Nimbin är en hippestad utan dess like. Hippehippehippe. Åh, vad jag älskar och är fascinerad över hippekulturen. Dock är Nimbin också känt för att vara en riktig pothead stad. Alla, och då menar jag verkligen alla röker på. Jag och syrran blev erbjudna hash cookies och alla möjliga skumma saker, ett x-antal ggr.

Helt öppet säljs det i gränderna och inte ett spår av några poliser ser man. Rökdoften låg som ett moln över hela staden. Nimbin har också extremt mycket konst och massa häftiga små butiker att kika in i, med böcker om övernaturliga saker, olika örter och kryddor, massa hippekläder och smycken etc. Nimbin är i alla fall byggt utav några ungdomar som var där på en festival för många år sedan och som efter festivalen bestämde sig för att stanna kvar. Kan vi inte göra det med sweden rock?! Hehe.

I alla fall. Det började med att en stor buss kom och hämtade upp oss i Byron Bay. 35 ungdomar i åldrarna 20-25 trycktes in i en buss och högtalarna sattes på max! Kändes som en riktigt partybuss och chauffören var skönaste snubben jag träffat hittills här i Australien. Han började med att sätta på Primal Scream - Loaded på seriöst högsta volym.

"Just what is it that you want to do? We wanna be free! We wanna be free to do what we wanna do! And we wanna get loaded. And we wanna have a good time!"

Sedan hade han en föreläsning om alla olika hash brownies, cookies etc. man kunde testa på i Nimbin. Efter det körde han oss till ett stopp, fick gå genom djungeln och efter ett tag kom vi sedan fram till ett "waterhole" med ett vattenfall där man fick bada. Väldigt fin liten oas! Sedan fortsatte bussresan med sjukt bra musik, ACDC, Led Zeppelin, Bob Marley, Jimi Henrix, Pearl Jam etc. Hade jag fått bestämma hade jag kunnat sitta i den där bussen hela dagen och lyssna på hans olika skivor. Efter vattenfallet fick vi sedan stanna till för en BBQ. Jag och syrran hjälpte till med salladen och hängde med två tjejer från London och en från Tyskland. Var riktigt mysigt!

Efter ännu en timme i bussen kom vi sedan fram till Nimbin.




















Har hur mycket bilder som helst från Nimbin. Detta är bara en fjärdedel. Kommer lite fler senare förmodligen också.

Måste kanske tillägga också att jag och syrran INTE tog någonting, kan ju bli snack där hemma. Lika bra att vara tydlig så folk inte drabbas av hjärtattack där hemma.. Bra!




Kommentarer
Postat av: Jess

Vilka fina bilder! Är så avundsjuk på er.. Och vad brun du har blivit Anky! Värsta pepparkakan.



Förstår du vilken erfarenhet ni just nu upplever?! Hur många vågar flytta till andra sidan jorden liksom...



Så himla coolt.



All kärlek, från mig till dig.

2012-01-07 @ 10:06:18
URL: http://fashionjungle.blogg.se/
Postat av: dad

Vattenfallet såg ut att göra hela trippen värd pengarna...kram mangodaddy

2012-01-07 @ 10:12:31
Postat av: Hanky

tack mangooodaddy, jaa det var allt bra fint där! kolla in din mejl förresten :)

2012-01-08 @ 01:02:21
URL: http://runawaydream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0