When a blind man cries.

Har precis fått skypa med min älskade yasmina. Är så glad och lycklig just nu! Tänk vad ett litet samtal med en fin vän kan göra så mycket! Skype fungerade dessutom perfekt. Inget hack, ingenting! Måste unna mig att köpa internet oftare och sluta använda min lilla pocketwifi som man inte ens kan skypa på. Update: Nu har jag även fått prata med Jenny! Dubbel lycka! Nu kan jag sova gott. God natt fina människor.


Bild från whitsundays

Tropical topless.

Har för kort tid och är för stressad att skriva på engelska nu. Igår hyrde vi i alla fall en tropical topless bil. Så söt. En liten liten bil utan tak och med rosa fluffinredning, haha. Måste sett ut som tre fjollor när vi åkte runt i den. Men jäklar vad vi hann göra och se mycket! Hann se hela Magnetic Island på en dag i princip. Steg upp supertidigt på morgonen och började med en morgontrekking i djungeln. Runt 1-2 timmar. Under trekkingen såg vi massa ruiner och fort som byggdes under 2:a världskriget, stannade även vid ett flertal fina utsiktsplatser. Sedan tog vi vår rosa lilla fluffbil och körde vidare och matade vilda Wallabies. Gud så söta! Ett djur som ser ut att vara någon blandning mellan en kanin, känguru och något slags pungdjur. Väldigt små var dom i alla fall, och så levde dom i grottor/bland stora stenar. Åkte sedan vidare och badade i havet och åt lunch i en mysig vik som hette Horseshoe bay. Efter det åkte vi och tittade på vattenfall och cruisade runt hela ön i vår lilla bil. Fick även se vilda kängurur för första gången också! Har bara sett tama hittils. Sedan åkte vi och åt middag i form av en grekisk sallad och frukt på en öde strand och kollade på solnedgången! Idag har vi bara tagit det superlugnt hela dagen. Jag och syrran ska snart gå och laga till pasta med tonfiskröra. Rättare sagt; Mikaela ska laga maten och jag ska diska.

Nedan ser ni två bilder från vårt hostel där vi bor nu. Klickade dom tidigt igår morse i väntan på att vår bil skulle levereras till oss. När man går utanför dörren så känns det verkligen inte som att man är i australien! Känns som att vi befinner oss på någon paradisö. På Fiji eller något liknande. Eller någon thailandö. Jag och Mika tyckte det kändes som att vi var på Koh Tao i Thailand ett tag. Men båda insåg sedan efter vår rundtur att det är bra mycket finare och häftigare natur här. Sedan går det inte att jämföra australiens hospitality med thailands. Det är som att jämföra en saftig mango mot en rutten banan.... Skämt åsido. Från att folk inte ens orkar göra sig besväret med att peka vart man ska gå på en karta till att folk följer med en heela vägen, tills man hittat rätt. Eller från att bli kallad idiot, värdelös kvinna och inte bli tagen på allvar till att alltid bli besvarad med please, thank you och have a nice day, dagligen. Men alla länder har sina för och nackdelar, I guess.



Klickade 300 bilder igår, nästan lite ångest. Så ni får bara se dessa så länge. Måste börja koka pastan nu innan syrran kommer hem från mataffären...

Har kanske ett supermegabra jobb på g på västkusten förresten! Alltså på andra sidan australien. Skrev till en tjej vars blogg jag läser som jobbar där nu och ska sluta. Ska i sådana fall få hennes tjänst. Om jag får det jobbet kommer jag tjäna runt 8000-9000 kronor i veckan!! Hon ska prata med sin chef på måndag och se om jag kan börja där. Håll tummarna. Det gör jag!!!


From one paradise to another.



Promises, swear them to the sky.

Were on the bus from airlie to magnetic now. Freezing my ass of because of the air-con! Just a ferry ride left though and then were there! Yey! Our plans for today? Me, sabrina and sis are gonna go snorkeling on the great barrier reef all day! Have to save some money and were gonna get free snorkeling equipment from our hostel! Have almost just as much international friends as swedish friends who read my blog now so might just start to write on English from now on... If I'm not too lazy, hehe. I'm not the best on English either but I hope you'll bare with me! Back to my ipod now! Can't wait to get out in the heat.. and throw myself in the sea! Think i'm getting a bit spoiled with all this heat...


Walking on a dream.

Whitehaven Beach was named the top Eco Friendly Beach in the world and is one of the top 10 beaches in the world.







Sverige kan dra åt fanders!

Har fått restskatt. Hejdå undansparade pengar för en biljett att komma och hälsa på alla där hemma. Hejdå reskassa och min säkerhet här borta i Australien ifall något skulle hända mig. Är i upplösningstillstånd och har svårt att andas. Sverige kan dra åt fanders! Vill aldrig åka tillbaka till det där jäkla landet. Sjuka jävla system!!! 

Nu ska jag försöka andas igen, lägga mig vid poolen och koppla bort detta. Det enda som detta egentligen innebär är att det definitvt inte blir någon visit till Sverige nu. Och att jag måste jobba mer här. Men så länge jag bara får vara kvar i Australien så är jag nöjd med livet och det kan inga pengar i världen ta ifrån mig. Tack och adjö.

Keep your head up, keep your heart strong, keep your mind set.

Sitter ute på balkongen och lyssnar på Matt Corby - Brother. En kille från aussie som framför den, så ni där hemma i sverige antar jag inte har hört den? Lyssna på den i alla fall! Så nedrans fin låt. Spelades väldigt ofta när vi seglade också. Så sitter för tillfället och tittar på våra seglingsbilder och har denna låt på repeat. Har så enormt mycket fina bilder från seglingen som jag måste visa er! Nedan ser ni i alla fall tre bilder från första kvällen ute på båten.




Jag och Greta från Tyskland

Sabrina och sis

Har dessutom fortsatt skriva på en lista med saker jag vill göra i Australien. Ploppar upp nya saker hela tiden på den listan! En utav dom nya sakerna som tillkommit nu är i alla fall att jag vill jobba på en seglingsbåt på Whitsundays! Vore drömmen.. Blev ju lagom kär i båtlivet! The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. God natt!

A summer paradise.

Bor fortfarande här i vårt lyxrum i Airliebeach. Vi fyra tjejer valde att extenda vår vistelse här ännu längre! Kan inte få nog av detta ställe och av varandras sällskap. Funkar så himla bra ihop. Känns som att vi är på en enda stor lyxsemester! Igår hade vi en himla trevlig kväll ute i alla fall och träffade massa människor som vi träffat under våra båtturer. Idag har vi bara slappat. Legat vid poolen, spelat kort på balkongen, lagat god mat, matat våra papegojor som har valt att invandera vår balkong och så vidare. 

Sabrina påminner mig så himla mycket om min bästa vän Yasmina där hemma. Dom är som två dubbelgångare! Så lika varandra till personligheten och en hel del på utseendet också! Får nästan lite ont i hjärtat ibland för att min hjärna får för sig att jag ser Yasmina komma gåendes ibland. Saknar dig Yasmina! Nej som ni kanske har märkt så känner jag tyvärr ingen större lust att sitta vid internet så mycket så hoppas ni har överseende med att detta inte är en särskilt väluppdaterad och intressant blogg för tillfället! Har mycket för oss om dagarna!

Nu på torsdag rör sig även Sabrina, jag och Mikaela vidare mot Magnetic Island. Två dagar senare möter vi även upp Laurence i Cairns! Så i Cairns kommer vi fyra vara återförenda igen efter denna tiden i Airlie Beach också! Wie! Nej, nu ska vi spela ännu en omgång av Chicago samt dricka te och kaffe på vår balkong så catch ya later folks!




Trying to find the in-between but fall back in love eventually.



Åh, hej världens finaste låt. Den här seglade vi till, hela tiden. I solnedgången, i soluppgången, i regn och i solsken.

Lycka är att få vara här, på andra sidan jorden. I Australien.

Back from Whitsundays.

Nu ligger jag äntligen i min sköna säng i vårat underbara rum igen. Home sweet home? Har haft två riktigt häftiga och underbara dagar. Vädret har inte varit det bästa. Men inget jag egentligen klagade på. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Har både haft strålande sol, spöregn och moln. Är helt färdig nu. Blir en powernap och sedan ska vi roomies (bilden nedan) föra och äta middag på balkongen. Sedan ska vi möta upp alla andra som också befann sig på båten inklusive crewet på en klubb här i Airlie Beach! Ser fram emot det som tusan! Så ni får helt enkelt se mer bilder och får höra mer om våra resa senare!


Sabrina, Jag, Mikaela och Laurence <3


Börjat drömma och tänka på engelska nu. Rätt kul! Mindre kul var det dock när jag fick höra utav Sabrina att jag pratat engelska i sömnen inatt på båten... Pratat på engelska i sömnen. Undra hur det lät?

All the lights are shining on the sea as the rolling waves crash along the beach.

En kväll på vår balkong här i Airlie beach. Capriñas, ceasarsallad, roomies samt en solnedgång sammanfattar det hela rätt bra! Sista tidsinställda inlägget, så nu får ni helt enkelt vänta på att jag kommer tillbaka från mina två dagar och två nätter på segelbåten!







På bilderna kan ni äntligen se en skymt utav Sabrina från Schweiz och Laurence från Kanada också!

Feeding loorikets.

På zooet fick vi även mata fåglar! Har ju egentligen lite smått fågelfobi så fick ju lagom panik när minst 50 fåglar kom störtande mot mitt huvud. Träden var helt fulla utav Loorikets och när djurskötaren tog ut fågelmaten flög alla ned för att få mat. Ett jäkla kackel blev det så jag och syrran fick skrika till varandra för att ens kunna urskilja något ord. Rätt aggressiva jäklar! Fåglarna flaxade runt huvudet så att hårstråna reste sig, så på varannan bild ser jag tyvärr ut som en vättskrämd och hemskt missanpassad turist, haha.  Helt klart en kul upplevelse i alla fall och nu kan jag dessutom checka av "övervinna min fågelfobi" från listan... Dock tveksamt om den är helt borta.. Kommer nog alltid ha svårt med djur som flaxar.




Obs, det är fågelmat och inte fågelskit jag har på benet. Haha.

Don't go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.




Tidsinställt inlägg! För er som inte vet vad det betyder så sitter jag alltså i skrivande stund på hotellrummet i Airlie Beach men när detta inlägg postas så kommer jag befinna mig ute på en seglingsbåt på Whitsundays. Har haft fullspäckade dagar i någon vecka nu så ligger ju ordentligt efter med uppdateringen! Ni ska fortfarande få se mer bilder från Lone Pine Koala Sanctary i Brisbane. Bilder från surfingen, från surffestivalen och från nationalparken i Noosa. Alla bilder från Fraser Island och från Rainbow Beach. Samt även bilder från vår tid här i Airlie beach. Puh, where to begin? Slänger in några outfitsbilder från Lone Pine Koala Sactary tills vidare! Samt ett citat från en bok som jag hittade i en secondhand affär tidigare idag! Läs överskriften. Mer tidsinställda inlägg kommer förhoppningsvis.. om jag inte blir för trött!

Wanderlust.


Är fullkomligt förälskad i denna feelgood-låt och video.


Köpte några smycken nere på en strandaffär tidigare idag. Bl a dessa ankelband. Vill ju egentligen ha en tatuering där. Redan bestämt motiv och allt. Väntar bara på att jag ska få ett jobb och en hyffsad stadig ekonomi. Snart så förhoppningsvis! Har annars bara legat vid poolen, och vid lagunen nere vid stranden, strosat runt i Airlie beach och hängt på balkongen med våra roomies Sabrina och Laurence. Så underbara och inspirerande människor! Så kul att vi alla kommer från olika länder också! Har mycket att prata och diskutera om. Känns som att man kan väldigt mycket om både Kanada och Schweiz nu i alla fall! I morgon ger vi oss ut på en seglingbåt på Whitsundays i två dagar och två nätter! Can't wait! Kan hända att det kommer inlägg ändå som jag tidsinställt! Sedan har vi fyra tjejer även fixat så vi ska få bo här på samma ställe i tre dagar till tillsammans! Wie! Love our wolfpack!


// Not all who wanders are lost. //


Home is wherever i'm with you.


UNBELIEVABLE!

Efter en 20 timmars lång bussresa med massa vatten på vägarna samt med en buss som efter ett tag gick sönder så att vi fick ta en localbus sista biten kom vi tillslut fram till Whitsundays! Rätt slitsam bussresa. Hade en infekterad tå och fick dessutom sitta med knäna i alla olika sorters konstiga vinklar på grund utav för trånga säten. Regnet utanför fönstrena är det värsta jag varit med om! Det var inte ens vattendroppar på bussfönstrena utan det var snarare ett vattenfall man fick titta ut på. Busschaufförerna körde dessutom som biltjuvar. Fick hålla i mig helt krampaktigt i säkerhetsbältet. Men vi hade ett underbart sällskap! Massa vänner som vi lärt känna på Fraser åkte med oss hela vägen!

När vi kom fram till Whitsundays och Airlie Beach var det klarblå himmel och solen lyste över oss. Det var kärlek vid första ögonkastet. Har aldrig sett ett vackrare hav. Gröna tropiska bergstoppar, ett turkostblått hav, kritvita stränder och palmer omringar detta ställe. Dessutom är denna stad precis i den storleken som jag gillar på städer. Runt 30 000 människor, kompakt och med lagom mycket människor så det varken blir för dött eller för livligt. Huvudgatorna är fullproppade med bra shopping med massa små hippa strandbutiker och en hel del nattklubbar, mysiga strandcafér, restauranger och sköna barer. 

Bestämde sedan att vi skulle dela hostelrum med genomgoa Sabrina från Schweiz och med Laurence från Kanada. Träffade dessa fina tjejer under vår Fraser vistelse! Kom sedan i alla fall fram till vårt hostel, eller snarare vår resort. Vi dog, vi skrattade, vi gapade och vi skrattade lite till. Helt jäkla unbelivable! Föreställ er själva skillnaden.. Har för det mesta bara bott i äckliga illaluktande trånga dormrum dom senaste månaderna och har fått dela både kök och toalett med allt från 10-100 andra människor. Eller i vår lilla donga med paddor och möss i sex veckor och i vårt läckande tält på fraser island. Det första som möter oss är i alla fall en stor pool med utsikt över hela havet och med en poolbar! Sedan kommer vi in på rummet. Vi har en hel lägenhet för oss själva med kingsize bed, egen stor toalett och ett eget kök. Kommer sedan ut på vår balkong. Att ens ha balkong? Hur superlyx? Där dog vi nog lite igen. Stor balkong med utsikt över hela whitsundays! Jag och Sabrina har bara tittat på varandra hela dagen och skrattat varenda gång. Känns lagom overkligt alltihopa! 

Ikväll har vi fyra tjejer firat allt detta med ceasarsallad och capriñas på balkongen. Har dessutom haft finbesök och tog hit två andra tjejer som vi lärde känna i Noosa och på Fraser Island.

Lägger in lite bilder från dagen som gått, dock inte från ikväll för dom har jag inte hunnit lägga in:

Vår pool

Vår balkong

En del av vårt rum

Fick besök på balkongen när vi satt och åt lunch!


Det som är mest svårt att få in är att vi betalar lika mycket för detta rum som vi gjort tidigare för våra hostelrum... To good to be true!

FRASER ISLAND AND CYCLONES!

Det är under dessa stunder som dom på Fraser Island som man vet att man lever! Har en livslust gånger hundratusen och tror jag nu dessutom bestämt mig för att verkligen ska försöka stanna här i två år. Med en visit till Sverige inbokat i sådana fall också! Älskar Australien mer och mer för varje dag som går. Mitt hjärta sväller över av all kärlek till detta land. Så Fraser Island då? Känns som att jag åkte dit som en människa, och kom tillbaka till fastlandet som en helt ny. Fy tusan vilka bra dagar detta har varit! Har träffat så mycket människor som inspirerat mig och jag har både fått se och uppleva så mycket saker så jag vet inte ens vart jag ska börja! Och så alla fantastiska människor som vi har fått umgåtts med dag som natt under alla dessa dygn - känns som man har blivit som en liten familj... Men har tyvärr inte mycket mer tid för uppdatering just nu. Och känner att jag måste uppdatera er om dagsläget, så mer bilder och text från Fraser Island kommer senare!






Så vi kom tillbaka från Fraser Island med en leende som sträckte sig upp till öronen. Gick in i receptionen och fick en smärre chock. En cyklon har träffat Airlie Beach och har tagit med sig hustak, bilar, träd och allt den kan få tag på i sin fart. Vägarna är dessutom översvämmade. Så innan vi kliver på vår buss som vi ska ta om en halvtimme så måste vi skriva på ett papper om att bussbolaget inte ansvarar för våra liv eller värdesaker under bussresan. Greyhoundbussen ska försöka ta oss så nära Airlie beach som dom bara kan. Men i nuläget tror dom bara att vi kommer komma till Mackay, en stad några timmar längre ned på kusten. I Mackay är dessutom all accommodation fullbokat, så är vi stuck där, är vi stuck utan något tak över huvudet och med en cyklon i krokarna. Blir kanske till att hyra en bil och sova i den tills cyklonen har dragit förbi. Men vi kan inte göra så mycket mer, för cyklonen är påväg ner hit nu till Fraser Island och vi måste ta oss uppåt eftersom vår båt till Whitsundays drar ut på lördag. Så, let's cross our fingers and hope for the best! Nu väntar, förhoppningsvis, en bussresa på 17 timmar! Airlie beach here we come?!


Eveybody's gone surfin'

Att försöka beskriva dessa dagar i Noosa är nästan omöjligt. Dom har varit helt underbara, Noosa är ett himmelrike och om ni får möjligheten att åka hit så åk! Har vaknat upp på morgonen, ätit en god frukost och tagit första bussen ned till stranden med surfbrädorna i högsta hugg. Slängt oss ut i havet i både regn och solsken. Fångat så många vågor som vi bara kunnat och fått litervis med havsvatten i våra munnar. Sandiga, solbrända och med mjölksyra i hela kroppen har vi sedan tagit surfbrädorna och åkt hem. Ätit youghurt med nötter och banan. Tagit oss ned mot stranden igen eller hängt vid poolen. Och så har vi gått ut med några tjejer och promenerat, tagit drinkar eller tittat på surftävlingen.

Ska ni till Noosa kan jag varmt rekommendera Noosa Flashpackers också. Gratis surfbrädor, gratis internet, superfräscha lokaler/rum, pool, sköna soffor, supertrevlig personal etc. 5 plus för att vara backpackerställe! Deras hemsida hittar ni här.
 

Bilder från en kväll när vi var nere och kollade in surftävlingarna, tittade på surffilm på en bioduk på stranden och drack drinkar.








Ligger rejält efter med massa bilder som jag vill visa er nu men ni får se dom senare! Fortsätter äventyren nu - mot Australiens största sandö Fraser Island! Wooooho!

WHAT IT MEANS TO BE ALIVE!

Vill skrika utav lycka just nu!! Anledningen? Australien, livet, människor och surfing. Fy tusan vilka bra dagar vi har haft här i Noosa, och några till blir det! Surfat hela morgonen och förmiddagen nu och lär göra detsamma i morgon! Ska göra allt i min makt för att få ett jobb i en surfstad sedan efter Cairns! Älskarälskarälskar det och jag älskar Australien. Vill aldrig åka härifrån. Är så hög på livet just nu!!!





Juste måste bara säga att ni måste se filmen Soul Surfer. Den filmen ligger i min top 5 lista. Based on a true story. Handlar om Bethany Hamilton, en utav världens bästa kvinnliga surfare som blir av med armen i en hajattack när hon surfar. Ni kan se henne i youtube-klippet ovanför. I filmen är det dock en annan tjej som är skådespelare. Lite cheesy film men ändå så jäkla bra! Nej nu ska jag äta Broccoli med smält ost på och tomat. Alla andra 30 pers på hostelet äter pizza för att det är pizzanight. Men jag är duktigt! Har fått för mig att jag helst bara vill äta mat som inte är processerad alltså så ren och naturlig mat som möjligt och framför allt just nu mest grönsaker, nötter samt frukt. Måste väl tillägga att jag dock inte är hysteriskt noggrann.


Let's go to the seaside.

Verkligen varmt och kvavt idag, svetten rinner i ansiktet. Befinner oss i Noosa nu. En liten mysig surfstad och det finns inget att klaga på. Himlen är blå, vågorna är stora och sanden är vit. Har köpt vår första surfkurs så om en timme ska vi iväg och surfa! Behövligt med tanke på värmen. Innan dess blir det lite poolhäng vid hostelet. Har även lyckats pricka in att vi är här samtidigt som en surffestival. Surftävlingar under dagen och ikväll ska dom ha bio nere på stranden med en anordnad bar och grejer. Blir nog att vi rör oss dit ikväll med några från hostelet!

Bilder från igår


Havsluft är lycka!

Lone pine koala sanctary.

Kommer att bli flera zoo inlägg från Lone pine koala sanctary nu. Först ut är dom ursöta koalorna! Betalde även extra för att stödja en koalaorganisation och för att få hålla i en koala.  Värt det - ja! :) Har hur många bilder som helst på alla djur men försöker att kapa ned det väldigt mycket...





Jag och Hugo!



När allt annat känns värdelöst önskar jag alltid att jag hade ett djur vid min sida. Djur får mig alltid att må mycket bättre!

Nej nu ska jag ut och fånga morgonsolen. Senare ska vi iväg och fika med vår fd kollega Annabelle som bor här i Brisbane och förmodligen dra till en utsiktsplats. Hörs senare!

From morning to midnight in Brisbane.

Helt klart en bra och svettig dag i Brisbane. Hann med mycket shopping och en hel del sightseeing. Gillar Brisbane mer och mer för varje dag som går! Hade en stor utgång igår och hann med både drinkar på hostelet med utsikt över Brisbane och två klubbar/barer. Så även om det är St Patricks day idag är jag och syrran för trötta för att gå ut. Blir en, med betoning på en, stillsam drink nu istället nere vid hostelbaren.










Bones.


Scarf Gina / Skor Converse / Solbrillor H&M // Shorts - Supré / Pistolhalsband - marknad i Kambodja / Tshirt Gina / Väska Singapore

Powderfinger.

Nu när jag befinner mig i Brisbane så passar det sig väl finfint att jag delar med mig utav ett Australienskt rockband som formades just här i Brisbane. Powderfinger heter dom och låten My happiness lyssnade jag enormt mycket på när jag bodde i Nya Zeeland. Den här lugna rocklåten får jag ont i hjärtat av att lyssna på - för att den är så himla himla himla fin. Lyssna på den, om ni gillar lugnare rocklåtar så lär ni inte bli besvikna! Finns inget bättre än att somna till denna låt. Bilden är nyss tagen. Vår utsikt här från hostelet. Poolen ser ni en skymt av till vänster i bilden. Alla partymänniskor på hostelet till höger.. Nej nu ska jag sova, ska ju upp tidigt imorgon för zoobesöket. God natt fina.





Sprung from cages out on highway nine!

Finally living the big city life igen! Befinner oss nu i Brisbane och har gått total jäkla bärsärkar gång i alla affärer idag! Sådan lycka att äntligen efter sex veckor få känna storstadspuls, kunna ha tillgång till allt och även 24/7.  Slängde oss i poolen imorse och drog sedan ut på stan. Har precis kommit hem ifrån lite sushiförtäring i en park. Imorgon blir det nog zoo - klappa koalor och kängurur. Sedan har jag även lyckats övertala syrran om att dra till The Valley och försöka hitta någon rockklubb imorgon. Well, vi får se hur det går.  Har klickat hur många bilder som helst idag. Ni ska få se dom senare också!






Nu ska jag ut och trycka i mig en mango med syrran på vår utsiktsterrass. Laters fina människor!

These are the best days of our lives!

I morgon åker jag och syrran ut på vår roadtrip! Går inte ens att sätta ord på hur taggade vi är för detta! Tänkte berätta om vår exakta reseplan, med datum och allting. Mest för eran skull där hemma så ni vet exakt vart vi befinner oss. Svårt att hitta bra bilder, så vill ni veta mer får ni nog läsa om varje ställe. Men lovar er, kommer peppra bilder under denna resa som ni ska få se sedan, hehe.


Så okej resplanen:

1. Brisbane, 7 mars - 12 mars

Här står först och främst shopping på schemat! Ja herregud vad jag ska shoppa. 6 veckor in the outback har gjort mig galen. Aldrig vart med om någon värre abstinens. Sedan ska vi även åka till Lone Pine Koala Sancturay där vi ska klappa kängurur och krama koalor. Planerar även in en/två feta utgångar samt lite pool och caféhäng. Lär bo på samma hostel som förrut. Ni vet den med rooftop poolen? Ska även hänga lite med Annabelle, vår fd kollega som flyttade dit för Uni. Juste, bio ska vi hinna med också!





2. Noosa, 12 mars - 16 mars 

Noosa är en liten metropol som många kändisar åker till. Har hört att detta är lite som australiens båstad... Noosa är en liten town med bra surf och extremt fin shopping a la dior, gucci osv. Alltså ingen shopping för mig. Så här blir det till att ligga på stranden, ta en surfkurs en dag, promenera genom Noosa nationalpark, gå på deras marknad och bara slappa. Blir många lata dagar här!





3. Hervey Bay, Rainbow beach, Fraser Island. 16 mars - 20 mars

Den här upplevelsen kommer nog definitivt bli den roligaste! Först har vi en surfkurs inbokad i Hervey bay. Samling dagen efter och sedan åker vi ut till Australiens största sandö. Kommer vara en grupp på runt 20-30 personer och vi kommer ta oss runt denna ö med hjälp av 4-hjulsdrivna bilar som vi ska köra runt i själva. Under dessa dagar kommer vi dessutom sova i tält. Campfires, sötvattensjöar, sanddynor, ett skeppsvrak, nationalparker, regnskog och massa annat ska vi hinna med!




4. Airlie Beach, Whitsundays, 21 mars - 27 mars

Mwaah, säger jag bara! Detta kommer också bli en helgrym upplevelse! Kommer ha några dagar i Airliebeach. Paradisstad precis vid havet med massa party! Tror några filmer blivit inspelade här.. Bl a så har filmen fools gold blivit inspelad här. Efter några dagar i Airliebeach drar vi ut och seglar i Whitsundays & på the great barrier reef på en stor segelbåt - the british defender.  Med all inclusive på båten. Vi valde även till att vi skulle få lära oss att segla. På whitsundays ska vi även hinna med Whitehaven beach, rankad som en utav världens top tio finaste stränder! Snorkling, guided bushwalks and visit coral beaches står det bl a att dom ska bjuda på under turen också.





5. Magnetic Island. 28 mars - 1 april

Nästa stopp på resan blir en ö längre upp på kusten som heter Magnetic Island. Detta är en mindre ö med massa fest, äventyr, vattensporter och fina stränder.




Cairns, 2 april - 10 april. 

Under dessa dagar i Cairns ska vi hinna med mycket. Vi ska hyra en wicked campervan och dra iväg på en fyra dagars campingtur/bo-i-bilen tur upp till djungeln vid Cape tribulation och Port douglas. Bara köra runt och leva livet. Älskar livet i en bil. Har ju bott en hel månad i sträck i en bil på Nya Zeeland. Det är bra grejer det, hehe. Vi ska även dra ut på en scuba-diving tur alltså dykning med tuber på great barrier reef. Förmodligen snorkla med någon haj. Uäh. Sedan ska vi även besöka det berömda Milla milla vattenfallet, kanske dra på någon krokodilsightseeingtur etc. Kan hända att vi gör skydiving här också på mission beach om våra pengar räcker till. Hoppas som tusan på det! Annars? Bada i lagunen, sola, åka partybuss, shoppa. Njuta. Och säga hejdå. Den 10 april drar syrran hem till sverige. Finns ju typ inte ord för hur mycket jag kommer sörja. Men life goes on. Förhoppningsvis. För sedan blir det till att försöka hitta ett nytt jobb, boende och en ny reskamrat där uppe!




Får se när jag uppdaterar igen. Man vet aldrig. Nu vet ni i alla fall vart jag kommer befinna mig och pyssla med ett bra tag fram över. G'night from the outback. 


Fy tusan vad vi ska njuta utav livet nu sis!! Sol, bad, party, vita stränder och massa nya äventyr i mer än en månad! Mwaaaaah!!


Sheep shearing.

Såhär kan man också underhålla sig om dagarna! Bra mycket intressantare och annorlunda att få se det på riktigt än vad det var på en sheep shearing show för turister i Nya Zeeland. Helt klart en kul upplevelse! 4 män som rakade fåren och sedan var det en person som sopade undan ullen och så två personer som tog hand om ullen. 190 dollar = ca 1300 kronor per dag tjänar man på att vara den sär killen som bara soppar undan ullen från marken med en soppkvast. Verkade rätt lätt och såg inte speciellt ansträngande ut. Just telling you, bli inte förvånad om jag själv står sådär en dag...





Juste, idag är vår sista jobbdag här. Så vi drar redan imorgonbitti till Brisbane! Kunde bara åka imorgon eller på lördag och vi hade redan bokat boende. Så Brisbane tmrw! Sjukt pepp, men samtidigt är det lite med en tår i ögat man lämnar detta ställe!

Ten million stars.

På något sätt kommer jag ändå få panik av att återvända till en storstad. Jag menar, vi har levt med närmsta bebyggelse någon kilomter ifrån oss nu i sex veckor. Tystnad, fågelkvitter och någon enstaka dingos skall är vad vi har somnat och vaknat upp till. Hur fint har vi det inte här?

Jag och Sarkara

Utanför vår dörr


G'night from the outback <3


Sun, air & water.

That's all you need. Och självfallet världens bästa lillasyster/vän.

Fick en day off idag, både jag och syrran. Lyckan var stor och vi bad direkt vår manager att köra oss till poolen i stan. Så underbart skönt att få träna lite. Simmade massa längder och låg och solade i gräset. Sjukt vad lite poolvatten och sol kan göra för humöret! Sedan mötte vi upp Sarkara och hennes pojkvän i baren, tog take-away mat, chicken parma, från jobbet och tog bilen hem till deras hus. Haft en supermysig kväll hemma hos dom. Ätit middag, suttit ute på deras terrass och kelat med deras hund. Det är stunder som dessa jag verkligen kommer att sakna detta ställe. Sarkara är en helt underbar aussietjej, kommer verkligen sakna henne en massa! Har hjälpt mig med så mycket. Förhoppningsvis kommer hon upp och hälsar på när jag bor i Cairns. I morgon vid lunchtid ska hon även ta ut mig så jag ska få se när grabbarna rakar får. Ser fram emot det!  








Pics from earlier today.

Always failing to live up to the expectations set for me.

Dagen började bra. Nu tänker jag inte ens gå in på hur jag mår. Så trött på människor. Nu tänker jag dra på ett stort smile, njuta extra mycket av att jag är på andra sidan jorden, att jag har ett underbart liv att leva för och så tänker jag strunta i allt som kan tänkas dra ned på mitt humör. Har ett jobb att sköta, en kropp att ta hand om, ett eget liv att leva och jag klarar mig bra utan människor som inte får mig att må bra.

Godmorgon förresten! Nu tänker jag unna mig en tallrik med australiensik god mjölk med weet-bix. Ha en fin dag!




I do remember you.

I do remember you, jag har inte glömt bort er där hemma. Men hinner i princip bara sätta på min data, kolla alla inboxar och sedan måste jag logga ut och dra till jobbet. Kommer snart få magsår över allt jag måste göra. Har ett tiotal mejl som bara ligger och blir fler och fler. Svarar jag på två mejl en dag får jag fyra nya nästa dag. Eller påminnelser om att jag borde svara. Det tar aldrig slut!

Måste lägga mer energi på mitt liv här borta. Få tillräckligt med sömn, vila upp mig så jag orkar jobba och framförallt leva! Ta vara på dagen. Vill inte lägga halva min tid här borta på att berätta Hur jag har det istället för att egentligen göra det. Dessutom måste jag nu boka in allt som måste bokas inför vår semester. Plus börja skicka ut nya cv:n. Så jag är verkligen ledsen men ni får helt enkelt vänta på mejlen.



Men jag har självfallet inte glömt bort er. Mina tankar är hos er hela tiden. Kommer ofta på mig själv med att det känns som att jag ibland lever som i en liten bubbla - att allt jag egentligen lever för är på andra sidan jorden.


En utav dom helt klart bästa liveframträdanden som ligger uppe på youtube. Skidrow - I remember you



Afternoon break.

Började 08.00 och hade sju intensiva timmar på jobbet, utan någon rast. Precis haft en snabb rast och nu ska jag jobba 5-6 timmar till, utan någon rast då också. Fyfan. Betyder alltså nästan 12 timmars jobb idag(!) Dessutom under hög jäkla stress. Så jävla ont i hela kroppen så känns som att jag ska gå itu på mitten och att överkroppen ska lossna från underkroppen. Inte helt ok att två tjejer ska ha hand om en restaurang, ett kök, en bar och 20 hotellrum med städning, bokningar, och servering och allt själva.. Jaja, snart semester! Så jäkla efterlängtad! Förhoppningsvis får vi en fet jäkla extra hour lön efter dessa sex veckor också.

Nej nu måste jag springa till jobbet och hjälpa syrran!



3 månader sedan. Tiden går fortare än vad man tror!

RSS 2.0