When life's a destination unknown.










2011-12-30, Byron Bay

New years eve!

Nyarsafton har och jag ar stort taggad! Antligen utgang, som jag langtat! Har kopt biljetter till en klubb och tolvslaget ska firas pa stranden med alla andra manniskor! Sa otroligt mycket folk har just nu. Nastan tredubbla av vad det brukar vara! Vagarna in till stan som annars nastan ar tomma pa bilar ar det nu hundratalsmeter bilkoer pa!

Mina nya shorts;



Haha, bjuder pa min roda rudolfnasan! Glomde visst att smorja in den.... Och den extremt fula mainstreemposen, den bjuder jag ocksa pa. Sorry.

Lazy days on the beach.









Att sätta morgonkaffet i halsen...

Den här äckliga dinosaurieliknande ödlan har bestämt sig för att var eviga morgon förstöra min morgonfrid. Får alltid börja med att ta sopkvasten och fösa bort den från vår terass eftersom den vägrar flytta på sig. Hur fräscht är det att sitta och äta frukost med den där slemmande typen bredvid sig? Den ser rätt liten ut på bilden men i verkligenheten med svansen och allt är den nästan en meter lång och över en decimeter hög. Vidrigt! Räcker det inte med alla spindlar, ormar och hajar? Nu sitter den dessutom inte bara där på mornarna längre utan även på eftermiddagarna och kvällarna... Alfred, har vi döpt han till. Usch!




Wherever you go, go with all your heart.







Sitter just nu inne på Peter Pan och håller på att planera vår två månaders semester. Om ni vill se pics så googla Fraser Island, Whitsundays och Great barrier reef. Mycket pengar, men åh vad detta kommer bli sweet!

På Fraser Island, som är en stor sandö så ska vi campa och åka på jeepsafari. På Whitsundays ska vi åka på en stor segelbåt bland massa olika öar i två dagar och två nätter och få lära oss segla. På Great Barrier Reef ska vi få köra dykning med tuber! I detta ingår också en surfkurs och massa annat.

Herregud vad hög musik dom spelar här!! Blir stört stressad. Värsta hiphop musiken dessutom! Går ju inte koncentrera sig.. "Shake it little momma, work it little momma" haha. Not my kind of music om man säger så....

Chillmode.

Har verkligen hur mycket som helst att uppdatera er med så vet inte riktigt vart jag ska börja.

Kan säga så mycket som att vi bor i en egen cabin nu i alla fall. Tar det superlugnt. Läser böcker, tränar, äter nyttig mat, går promenader på stranden, går runt i Byron, sitter i parker och chillar, kollar film om kvällarna, bodyboardar, badar i havet, kollar runt i affärer, ligger vid vår pool, spelar tennis på vår tennisbana och så vidareeeee. Som en enda fet stor semester. Ska fortsätta såhär i tre veckor till. Till den 17 januari för att vara exakt. Gud så skönt. Sedan ska vi jobba i två månader, kommer nog vara väldigt utvilade tills dess. Har nästan redan börjat klia i fingrarna på mig för att jag vill börja jobba. Och jag kommer på mig själv titt som tätt med att sakna mitt gamla jobb i sverige, Snabben. 

Har blivit så extremt bortskämda med vår egna cabin! Vi har två egna sovrum, vi har vårt eget kök och vårt
egna badrum, vi har en egen terrass, 50 meter till en egen pool och en tennisbana. Mycket eget här. Men har man inte backpacket förstår man inte hur mycket man uppskattar att ha egna saker. att slippa dela på sovrum, kök och badrum är lyx! Fasar över när den dagen kommer som vi måste börja dela på allt sådant här igen... 

I morgon kommer i alla fall Sofie ned, ni vet hon som jag träffade första gången i Nya Zeeland? Som jag även träffade för någon vecka sedan i Sydney! Ska bli sjukt kul, hon och hennes tre-fyra aussievänner ska vara här i några dagar! Hoppas på att kunna hitta på massa saker med dom! Tittar just nu på rainforestvandring, ridning på stranden, kajakutflykter med delfiner, surfcamps och så vidare. Finns ju en del att göra här!


Vår terass som vi spenderar många många timmar på just nu.


Vårt vardagsrum/mitt sovrum
  





What it takes to come alive!

På julafton var det strålande väder. Blå himmel och några få moln. I alla fall tills jag och syrran skulle ta oss iväg in till stan på en kvarts promenad. Men nä då skulle himlen helt plötsligt öppna sig. Blev dygnsura på några sekunder. Hittade en båt som vi gömde oss under. Där satt vi på julafton med alla bilister som stirrade ut oss och tutade på oss. Well well. Tio minuter senare sken solen i alla fall! Och vi båda kom överens om att sommarregn är en aningen bättre än snöslask i alla fall. 








Sooooooool <3


Merry x-mas!

Har massa saker att uppdatera er om men enda gången vi har tillgång till internet är om vi traskar några kilometer med våra datorer till ett gratis wificafé! Detta är också nästan bara öppet dagtid, när man vill ligga på stranden, och det är öven stängt på public holidays! Detta suger!

Men men. Vår julafton blev överraskande bra i alla fall! Är så enormt glad att jag har världens bästa syrra här bredvid mig!
 


The reason why I love my life so much right now.

Colours of Byron from Rest Your Eyes on Vimeo.

Nu ska jag tillbaka till min och syrrans cabin och käka en smarrig mango. Sedan blir det en joggingrunda på stranden. I morgon är det julafton. Får se vad vi hittar på.. Julafton är enda dagen under året det verkligen suger att vara borta hemifrån enligt mig. Kan vara för att jag nästan alltid lyckas vara utomlands då? Dom senaste julaftonen har jag spenderat i Nya zeeland, Nya Zeeland, Malaysia, och nu Australien. Längtar efter en vit jul med min släkt. Men jag och syrran är rätt bra på att göra det bästa av situationen. Har köpt massa svensk julmat, så vi bunkrar nog upp något julbord på stranden. Har pratat om att vi vill se soluppgången vid lighthouse också. Eftersom att vi här i Byron Bay (Australias östligaste kust) är dom första här i Australien som får se soluppgången! Well, we'll see. Ha en awesome julafton nu där hemma i alla fall!


Känslan av att vara brunare än lakanen.

...och inte lika vit som ett spöke. Den känslan är allt bra go. Och detta bara efter några få dagar på en solstol eller på stranden. Undrar hur man ser ut efter en månad? Jag ska satsa på att bli SVART.

Eller okej, är väl nästan snarare röd än brun? 







Livet på en pinne.

Detta hostel bodde vi alltså på i en vecka. Kan varmt rekommendera den om ni kommer hit någon gång. Men ni får fråga mig om namnet på det i sådana fall för vill inte skriva ut det här. Ett riktigt bra hostel med 50 meter till stranden, fräscha rum, egen pool, tv-rum, flera hängmattor att ligga och slappa i och alltid party! Men det jag främst kommer att minnas från denna vecka är vår nya vänskap med Lina, Emma och Juno. Tre svenska tjejer från Malmöområdet jag hoppas på att kunna möta upp igen!

Det blev många dagar på stranden, en del bodyboarding, lite beachvolleyboll, filmkvällar, bbq’s , kortspel och annat. Drog ut tre dagar i rad. Två gånger nyktert dock eftersom jag och syrran försöker vara så healthy som möjligt. Var på fyra olika ställen. Cheeky Monkey’s som jag inte kan rekommendera. Striptease, dansgolvet består av bord man dansar på(?) och sedan var det allmänt dräggigt. Ungefär som att åka på charterresa för 18-åringar. Sedan var vi även på Cocomangas och La la land. Såg Hed Kandi dj:a. Det var grymt!

Men bästa stället var helt klart Woodys, hade grymt kul med Maria då också som kom upp från Melbourne. Bra musik, sköna människor och massa locals! Det är ju egentligen bra mycket roligare att festa med Australiensare än backpackers. Var även ute med tre riktigt sköna engelsmän och två tyska killar, gud vad vi skrattade den kvällen. Haha, allt bra sköna var dom. Körde bl a bubblefish, några tyska kortspel, sjöng abbalåtar och pratade om alla våra olika länders traditioner innan vi drog ut. Man lär sig fem gånger mer saker som backpacker under en kväll än vad man någonsin skulle gjort under tre år i gymnasiet på religionslektionerna..


Precis utanför vår rumsdörr

Lina och Juno




Juno med vår pool i bakgrunden..

Sverige mot england i kortspel, mahah


Bbq innan utgång


Mika, Lina och Engelsmännen

Bubblefish!!



Maria bjöd på tequila!


Inhaling life.

Kan inte be om så mycket mer från livet just nu. Har haft en lugn och skön dag. Vi har spelat lite beachvolleyboll med några på hostelet, legat i en hängmatta och läst bok, cyklat runt Byron, ätit god mat, hängt med massa nya människor etc. I morgon hoppas vi på bra vågor och surfing med våra favoritswedes Lina, Emma och Juno. I morgon flyttar vi till vår egna cabin/studio som ligger ungefär 1 km bort. Life's good! Saknar mina katter dock. Måste få klappa en katt eller få rida en häst snart. Ehehe, vi har alla våra olika beroenden? På tal om beroenden. Mangon här, herregud, omg. Dregglar bara av tanken på dom. Cola lighten smakar dock skit här down-under. Vad hände? Får väl testa zeron, puh vilka i landsproblem.










Last day in Woy woy.

Under sista dagen i Sydney, Woy Woy så umgicks vi bara med Cork och Becca. Gick på bio tillsammans, åt avskedstårta som söta Becca hade bakat till oss och tog det lugnt. Så detta var alltså i måndags och på tisdag morgon tog vi flyget upp till Byron. På bion hade dom btw smaksatta popcorn. Tog självfallet chokladpopcorn och även caramelpopcorn. Åh, så goda och så beroendeframkallande. Men ack så onyttiga. Men ja, kommer ni till australien så måste ni testa biopopcornen!

En utav alla stränder och samhällen i Woy woy.

Becca och jag.

Det gulliga guesthouset som vi fick bo i under den här veckan.

Hemma hos familjen Mcrae.



Är så tacksamma för veckan hos Becca och hennes familj och all hjälp från deras sida! Var verkligen en bra start på vår aussieresa!

Life in thongs.

Har egentligen en miljoner saker att berätta om som händer här i underbara Byron men ni ska få lite mer pics från tiden i Sydney nu istället. Kan bara säga att jag är heeelt stekt. Har bodyboardat två dagar i rad. Smörjt in mig med solskydsfaktor 30 och är ändå röd som en kräfta. Man förstår inte hur mycket solen tar här borta förens man är här och upplever det. Men saaaaatan vad kul det är att bodyboarda!! Två-tre meter höga vågor som tar en tjugo meter in till stranden. På tisdag ska en tjej vi lärt känna här lära oss surfa. Ser fram emot det så sjukt mycket! I hur många år av mitt liv har jag inte drömt om att kunna surfa?!

Kan också bara tillägga att vi precis löst boendedilemmat jag och syrran haft dom senaste dagarna. Vi har nu fått tag på en egen cabin/studio som har vardagsrum, kök, sovrum, liten terrass och eget badrum här i Byron för ett superpris! Så jäkla glad när vi hade hittat det! Aaah, nu är livet allt bra sweet!

Okej, Sydney pics:





Rolig syn - tomtar på motorcyklar i 25 graders värme.


Så i söndags, för en vecka sedan alltså, så körde jag och syrran en heldag i Sydney. Shopping, sightseeing stod på schemat. Styrde också upp en date med Sofie som jag träffade för två år sedan i Nya Zeeland på julafton. Sjukt att världen är så liten! Hon bor här i Australien med sin aussiekille nu i alla fall, så efter två år så lyckades vi äntligen ses!

BYRON BAY.

Byron Bay atm och förhoppningsvis är vi här för att stanna ett tag! Fullkomligt älskar detta ställe! Men mer om det senare. Blev biten i benet av en pissmyra i morse. Och självfallet är ju djuren inte lika fredliga här som i Sverige. Har svidit som sjutton hela dagen. Bleka som två britter är jag och syrran också. Kolla bilden, helt grisrosa hy. Fruktansvärt. Har ju spenderat dagarna med att söka jobb och bostad. Flera svettiga timmar på cykel med cv:n i händerna har dock lönat sig. Ska på två jobbintervjuer och kolla på två olika bostäder nu i helgen. Så i morgon ska vi faktiskt unna oss några timmar på stranden...dock förmodligen bakis (!) Anyways, måste gå nu. Middag och därefter utgång!

Mer updates från Sydney kommer, ligger ju lite efter i uppdateringen. Menmen.




Eclipse!

Senare på kvällen, i lördags alltså så hade vi först en mysig middag med Becca och hennes familj och några kompisar. Sedan drog vi till en lokal klubb/bar i Woy woy. Blev positivt överraskad. Som ni märker så har Woy woy överraskat mig många gånger! Trodde det skulle vara en liten byhåla vi skulle bo i men det visade sig vara en helt underbar stad! Woy woy ligger förövrigt en timme med tåg utanför Sydney. Men tillhör fortfarande Sydney. Ligger även på Central coast. Denna natt var det även Eclipse, månförmörkelse alltså. Vi hade verkligen superkul med Becca, Kathryn, Mia, Elise och Roxanne. Underbara tjejer! Dansade och drack massa drinkar. Klubben låg precis vid stranden och dom spelade massa grym musik. Jag och syrran var så lyckliga den här kvällen. Vi hade en sjuk lyckokänsla i kroppen och började bara skratta så fort vi tittade på varandra. Rätt konstigt hur mycket man kan förändras och bli så lycklig som människa pg a lite klimatförändring! Vi blev bjudna på efterfest till stranden, men vi var duktiga och sade nej, haha. Vi skulle ju upp tidigt och ta tåget till Sydney på söndag morgon. 

Mia, Elise, Becca, Roxanne








It takes two!

Var rätt trött dagen efter heldagen i Sydney. Jag och syrran sov ut och satt sedan på förmiddagen och pratade med Becca och hennes trevliga neighbour som hade kommit över. Tog sedan bilen och körde iväg till ett café som låg precis vid en utav stränderna i Woy woy. Därefter tog vi en eftermiddagspromenad på en annan strand. Förundrades ännu en gång över hur vackert Woy woy är!



Jag och beccas bil
Utanför Beccas hus, på gatan där vi bodde.









Vi letade efter krabbor..


Becca hade en lektion om alla farliga saker vi skulle akta oss för i havet.. Mindre kul. Den här blåa bläkfisken är  det tydligen rätt vanligt att man ser. Den lägger sina tentacklar runt någon kroppsdel och bränner dig. Hajarna finns överallt. Men bara du inte stör dom när dom ska äta i dusk eller dawn så borde det vara lugnt... 
    




Vädret som var i Sydney är rätt svårt att beskriva. En stunden var det jättevarmt så man svettades i linne och ena stunden frös man i jeans och tjocktröja. Men jag var rätt nöjd i min klädsel, är så frusen av mig. Men skulle säga att det är som en svensk sommardag, denna dag var det dock rätt molningt.


A day in Sydney, part 4.

Efter Cackatoo island sade vi hejdå till Mia och åkte och hälsade på Beccas kusin som jobbade på en bar på Bondi Beach. Käkade sedan en riktigt god middag på en mexicans restaurang innan vi tog tåget hem. Vi kom nog inte hem förens ett på natten. Lång dag, men defenetivt en dag jag sent kommer att glömma!






Haha, syrran har dyslexi?














A day in Sydney, part 3.

Efter båtturen åkte vi till en ö som heter Cockatoo Island. Hela ön var helt täckt med streetart, så häftigt! Utställningen var dessutom i olika tunnlar under jorden och i gamla fabriker. På ön hade dom även annordnat en skateboardtävling och lite annat smått och gott.. Var även en utställning med Banksy där. För er som inte är pålästa på streetart, min nördkusin johanna kan ju alltså bortse från detta, så är Banksy den mest framgångsrika streetart artisten i världen. Sprang runt där i flera, flera timmar på den där ön och bara njöt utav värmen och dom fina konstverken. Är riktigt glad över att Becca tog oss dit!






















A day in Sydney, part 2.

Efter det drog Cork hem och Beccas andra vän Mia mötte upp oss. Bestämde oss i alla fall för att ta färjan över till Kakatoo Island. På vägen dit fick vi även äntligen se Operahuset och Harbour bridge!







A day in Sydney, part 1.

Blev en riktigt lång och fantastisk dag igår som jag sent kommer att glömma. Kändes som att vi i princip hann göra alla dom där viktigaste turistgrejerna som vi ville göra. Som tur är fick vi ju även personlig guide av Becka hela dagen vilket gjorde det hela ännu smidigare och bättre!

Nio på morgonen tog vi tåget in och mötte även upp Cork på vägen. Tog en kaffe, strosade runt vid central, chinamarket, darling harbour etc, kollade i några affärer, lunchade på en kinarestaurang och testade på alla möjliga sorters konstiga små maträtter. Vissa bättre än andra... Kina är ett skumt land.  


Sis och Cork







Darling harbour



Woy Woy, Central Coast, Sydney.

Från flygplatsen åkte vi sedan direkt till Woy woy och Mikaelas aussiekompis Becca. Lite bakgrundsinfo; Micka lärde känna Cork och Becka när hon var och backpackade i Vietnam. Så vi ska alltså spendera fem dagar här i Sydney med Becca och Cork. Så mysiga tjejer! Älskar deras sällskap. Hade själv bara träffat Becka när hon kom och bodde hos oss i Sverige. Bor nu alltså i ett litet charmigt gästhus på Beckas familjs tomt. 

Första dagen, i torsdags, tog vi det rätt lugnt. Vi kom ju fram till Woy woy runt elva på förmiddagen. Åkte runt lite med Becka i hennes bil. Vi åkte bl a till en utsiktsplats och ett shoppingcentre här i Woy woy. Fixade australiensiskt bankkonto, taxfilenumber och lite annat smått och gott. Åkte hem igen och fick träffa underbara Cork som precis var hemkommen från en surfcamp. Åt middag med Beccas familj och Cork. Fick sweet corn chicken soup, mumma! Var helt klart en supermysig första middag i Australien.


Cork, Jag, Sis, Becca.


It's a new world, it's a new start. It's a new day in a new land and it's waiting for me.

Dom första orden i bloggen fick bli utav Bryan Adams. En utav mina största inspiriationskällor här i livet. Befinner mig nu alltså efter en lång lång flygresa på andra sidan jordklotet tillsammans med min syster och bästa vän Mikaela. Hur det känns? Alldeles alldeles underbart fantastiskt samtidigt som det känns extremt konstigt, men ja framförallt väldigt bra. Well, ny blogg och ny start i ett nytt land.

Så flygresan då? Jorå, fick börja med att betala 1300 kr i övervikt för min väska. Inte så kul start. Men så fort vi lämnat Bromma och svensk mark fick jag fjärilar i magen och fick äntligen tillbaka den där frihetskänslan som man bara kan få när man sitter på ett flyg till något land långt långt bort från Sverige. Smidig resa till Bryssel. När vi kom fram till Bryssel blev det dock värre. Mikaela insåg att hon hade glömt kvar sin mobiltelefon på flyget. Alla vi som känner Mikaela blir ju minst sagt inte förvånade. Är det tjugonde gången hon tappar eller glömmer någonting? Ja, förmodligen.

När hon sedan stormar ut ur flygplatsen för att gå till "upphittade saker" med mig väntandes innanför securitygaten så kände jag på mig att något skulle hända. Minst sagt, hon kom knappt in till flygplatsen igen, och hon var dessutom borta i en timme utan mobil eller pengar på sig. Fick mig nästan att få en hjärtattack och börja gråta på en och samma gång. För att göra en lång historia kort - vi löste allt tillslut och hon har nu en ny telefon. Sedan flög vi som sagt till Abu Dhabi, lärde känna en skön svensk kille som bor i Malmö som vi hade sällskap med. sedan Abu Dhabi till Sydney 13 timmar, tackar högre makter för flygbolaget Eithad airways. Fördrev tiden med fem nya filmer som går på bio just nu. 

Så 24 timmars flygning och 2 dygn senare landade vi alltså i Sydney. Känslan av att landa i landet man vet att man ska ha som hem ett bra tag framöver kändes redigt konstigt. Men värmen som mötte oss, människorna vi träffade dom första timmarna och dom främmande underbara dofterna som mötte oss var helt underbart. 



Sliten syster på Bromma airport.


Låt äventyren börja!


RSS 2.0